Am avut o situație în care contul meu de investiții deschis la un broker licențiat în România a fost accesat fraudulos. Un terț a reușit să activeze un portofel electronic (eWallet) pe care eu nu l-am solicitat și nu l-am autorizat niciodată, iar prin intermediul acestuia au fost retrase toate fondurile din cont.
Am depus imediat reclamație la broker și am sesizat Poliția Română. După analiza cazului, brokerul a recunoscut parțial responsabilitatea și mi-a propus un acord amiabil, prin care îmi returnează suma retrasă neautorizat. Totuși, acordul prevede că, prin acceptare, renunț la orice alte pretenții față de companie (inclusiv despăgubiri morale).
Întrebările mele sunt:
Merita si am sanse sa dau un judecata brokerul si sa cer daune morale si am sanse?
Dacă nu semnez, ce șanse reale am într-un eventual proces pentru daune morale, având în vedere că s-a produs o breșă de securitate la nivelul platformei, iar brokerul e reglementat de ASF?
Ce tip de avocat ar fi potrivit pentru acest gen de cauză (fraudă informatică + broker financiar)?