avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bună ziua, Am avut o situație în care contul meu de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bună ziua, Am avut o situație în care contul meu de investiții ...

Bună ziua,

Am avut o situație în care contul meu de investiții deschis la un broker licențiat în România a fost accesat fraudulos. Un terț a reușit să activeze un portofel electronic (eWallet) pe care eu nu l-am solicitat și nu l-am autorizat niciodată, iar prin intermediul acestuia au fost retrase toate fondurile din cont.

Am depus imediat reclamație la broker și am sesizat Poliția Română. După analiza cazului, brokerul a recunoscut parțial responsabilitatea și mi-a propus un acord amiabil, prin care îmi returnează suma retrasă neautorizat. Totuși, acordul prevede că, prin acceptare, renunț la orice alte pretenții față de companie (inclusiv despăgubiri morale).

Întrebările mele sunt:

Merita si am sanse sa dau un judecata brokerul si sa cer daune morale si am sanse?

Dacă nu semnez, ce șanse reale am într-un eventual proces pentru daune morale, având în vedere că s-a produs o breșă de securitate la nivelul platformei, iar brokerul e reglementat de ASF?

Ce tip de avocat ar fi potrivit pentru acest gen de cauză (fraudă informatică + broker financiar)?

Mulțumesc anticipat pentru orice opinie sau sfat.
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2025
Amu_93, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gavancristi , utilizator 20:41, 23 Octombrie 2025
Vreau sa fac o reclamatie unei persoane care primește pensie de handicapat pe nedrept

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca mi-a acordat un credit pe care nu l-am solicitat razvanul razvanul Buna ziua, Acum ceva timp am inchiriat o masina in Germania. Este vorba de un Volkswagen Touareg, 2016. Am platit cu cardul. Mentionez ca respectivul card ... (vezi toată discuția)
Euroins -o noua tzeapa ady88 ady88 Buna ziua! In data de 26.08.16 am fost instiintat ca suma ce-mi va fi acordata ca despagubire este de 2569,87 RON din care 1240 piesele, manopera 654 si ... (vezi toată discuția)
Cadrul legal pentru o platforma online de servicii Tudor2301 Tudor2301 Buna ziua! Doresc sa introduc pe piata din Romania, o noua platforma interactiva de prestarii servicii. Va devenit prima in acest sens si as avea nevoie de ... (vezi toată discuția)