avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartitoare caldura montate pe cap de coloana fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartitoare caldura montate pe cap de coloana fara robinet in apartament la ultimul etaj?!?

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca montarea repartitoarelor de caldura este obligatorie atat pe caloriferele "normale", cat si pe cele cap de coloana care nu au fost prevazute niciodata cu robinet de inchidere.
Mai exact: locuiesc la et. 4 intr-un bloc cu 4 etaje in Bucuresti, iar in bai (cate 2 bai in fiecare apartament) exista calorifere doar la parter si et. 4, acestea nefiind prevazute din constructie cu robinet de inchidere/deschidere pentru ca acele calorifere sunt cap de coloana (daca se inchid, inchid caldura pe toata coloana de sus pana jos). Pana acum am avut repartitoare doar pe caloriferele din dormitoare, bucatarie si sufragerie. Acum 2 saptamani ne-am schimbat repartitoarele in tot blocul (am trecut la cele radio) si au montat inclusiv pe caloriferele din baie, dar fara sa monteze robinet de inchidere (termostat).
Cu alte cuvinte, nu pot sa selectez temperatura sau sa inchid caloriferele in baie cand plec in concediu, ceea ce inseamna ca pe aceste doua calorifere repartitoarele inregistreaza non-stop la maximum.
Ca sa pun eu de capul meu termostat nu am voie, caloriferele fiind cap de coloana.
Imi poate spune cineva daca:
1. este obligatorie montarea repartitoarelor pe acest tip de calorifere (cap de coloana, fara robinet din constructie), asa cum ne-au spus administratorul si presedintele de bloc?
2. Este legala montarea lor fara sa monteze si robinet cu termostat?
3. Ce se poate face legal, astfel incat ori sa montam robineti cu termostat ca sa putem controla consumul, ori sa eliminam complet repartitoarele de pe aceste calorifere?
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Montare robineti cu cap termostatic mariussoare_84 mariussoare_84 Buna dimineata, Imi puteti spune va rog daca exista obligativitatea ca, bransat fiind la Radet, pe langa montarea repartitorului trebuie neaparat sa am si ... (vezi toată discuția)
Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj ... cyan cyan Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj si parter. Cum la sfarsitul anului 2023 va expira termenul limita pentru montarea ... (vezi toată discuția)
Caldura la bloc. avem o problema, in blocul in care locuiesc, ... Adriana68 Adriana68 caldura la bloc. Avem o problema, in blocul in care locuiesc, presedintele nu vrea sa faca aerisirea la calorifere, pe motiv ca nu s-au stabilizat ... (vezi toată discuția)