Bună ziua!
Mă confrunt cu următoarea speță și doresc părerea dvs:
Am făcut 2 sesizări privind conducerea agresivă pe HUB-ul MAI pentru 2 autovehicule care nu au respectat distanța laterală de siguranță conform art. 118, alin (2) al Regulamentului de aplicare al OUG 195/2002, eu fiind pe o trotinetă electrică pe care o conduceam regulamentar și autovehiculele în speță m-au depășit la o distanță foarte mică, aproape să mă dea jos (destul de evident că în mod voit), amândouă sesizări fiind anulate cu următorul motiv: "Sesizare invalidă; Motiv: - ALTA FAPTA - diferita de conducere agresiva (art. 54.1)"
Conform articolului 54^1 din OUG 195/2002, pct. (d): "circulaţia cu vehiculul la o distanţă foarte redusă faţă de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât şi în lateral, ori reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul acestuia;" constituie conducere agresivă.
Întrucât este evident că din moment ce art. 118 alin. (2) din Regulamentul de aplicare OUG 195/2002 a fost încălcat, acest lucru nu dovedește conducerea agresivă?
Cum se constată mai exact dacă art. 54^1, pct. (d) a fost încălcat sau nu?
Vă mulțumesc!
Înregistrare audio-video cu speța:
[ link extern ]