avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Instalare ratată a unui acumulator pentru panourile ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Instalare ratată a unui acumulator pentru panourile solare

Buna ziua,

In cadrul instalarii unui acumulator pentru panourile solare, cei 2 instalatori mi au solicitat ajutorul pentru a descarca din masina o baterie de aprox 100 kg. Ulterior la scoaterea acesteia din cutie, pe sol, incercand sa dau o mana de ajutor la solicitarea acestora, bateria a suferit un defect din cauza manipularii gresite. Practic nestiind cum se manipuleaza echipamentul, neavand exeprienta si nemai vazand acest tip de echipament si fiind dornic sa ii ajut am apucat corect insa nu am ridicat cat trebuia si o margine de sticla securizata a atins betonul, facand praf tot ecranul de sticla.
De mentionat ca echipamentul nu a fost scapat sau nu a existat o situatie in care eu am exercitat presiune pe instatori. Interactiunea s a desfasurat la solicitarea acestora (mai mult acestia au refuzat sa monteze bateria pe perete sub pretextul ca "cine o ridica, are 100 de kg"), in timpul scoaterii acumulatorului din cutie i-am solicitat instalatorului sa imi spuna inainte cum intentioneaza sa se miste astfel incat sa pot reactiona in sincron cu el. Echiamentul a fost scos din cutie de mine si de unul dintre instalatori insa eu am ridicat la o inaltime mai mica decat trebuia, astfel la extragerea bateriei din cutie (pe orizontala) marginea de sticla a atins solul.
Instalatorul a dat vina pe mine pentru defect si mi-a solicitat o suma de bani pentru inlocuirea sticlei, pe care eu am refuzat sa o platesc, astfel apucandu-se sa demonteze toate echipamentele montate anterior (instalarea bateriei ar fi fost ultimul pas). Intre timp imi solicita sa renunt la voucherul RePower sau sa platesc dauna.
Intreb, este indreptatit sa solicite aceste lucruri din moment ce mi-a fost solicitat ajutorul, nu am fost instruit ce trebuie sa fac si la ce distanta de sol sa ridic echipamentul? Am observat ca nici pe sol nu a fost pregatita o zona cu materiale izolante (carton, burete) pentru a manipula echipamentul, astfel ecranul respectiv a tins direct betonul.
Instalatorul a fost reprezentat in teren de 2 persoane , care trebuiau sa emita un proces verbal de receptie in momentul in care instalatia era pusa in functiune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Ordin 50/1990 mihaela_mastacan mihaela_mastacan Buna ziua, Va rog sa imi prezentati continutul art. 160 (3) din Anexa II la Ordinul 50/1990. Multumesc. (vezi toată discuția)
Anexa 2 a ordinului nr. 50/1990, completata in anii urmatori corneliamanescu corneliamanescu Sotul meu are scris pe cartea de munca : \"pentru activitatea CTC conform ordin 50 art. 3 care au lucrat in locuri de munca din intreprindere prevazute in ... (vezi toată discuția)
Act eliberare achizitie vehicul scos din uz danavls danavls Speta: Punct de colectare deseuri reciclabile. pentru deseurile achizitionate eliberam ADEVERINŢÃ de primire şi de plată materiale reciclabile, odata cu ... (vezi toată discuția)