avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea este căsătorită cu un bărbat de 40 de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea este căsătorită cu un bărbat de 40 de ani. Au 2 case. Unul ...

Mama mea este căsătorită cu un bărbat de 40 de ani.Au 2 case.Unul este numai pe numele ei și celalalt pe numele la amândoi. Eu am buletinul cu domiciliu stabil la ei.Sotul ei o manipulează împotriva mea.El vrea să obțină toată averea. Se pare că amândoi sunt senili.Varsta lor,88.
Ce am de făcut eu ca să nu fiu scos din moștenire?Ce drepturi am eu?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 07:29, 25 Octombrie 2025
Deocamdată n-aveți nici o moștenire, NU aveți din ce să fiți scos.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deocamdată, n-aveți.
Copiii nu au niciun drept asupra bunurilor părinților lor. (valabil si viceversa/nici părinții asupra bunurilor copiilor lor).
Au drept de moștenire. Dar despre acest drept nu se poate vorbi câtă vreme n-a murit persoana despre a cărei moștenire este vorba.

Dvs. sunteți moștenitor rezervatar. Adică, chiar si in cazul in care ați fi dezmoştenit prin vreun testament, dvs. ați avea dreptul la jumătate din ceea ce vi s-ar fi cuvenit dacă testamentul nu ar fi existat.
Dacă mama dvs nu are discernământ, formulați o cerere de instituire a tutelei și numirea dvs în calitate de tutore. În acest fel o protejați juridic pe mama dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune când există un moștenitor oligofren și un testament făcut în favoarea altcuiva andrey_f_c andrey_f_c in urma cu 4 ani, sotul si sotia mi-a facut pe numele meu un testament in care spune ca dupa moartea lor, bunurile mobile si imobile imi revin mie. Ei mai ... (vezi toată discuția)
Cum pot ca copil sa imi decad din drepturi parintesti ambii parinti alexandru_irimia85 alexandru_irimia85 am 27 de ani si as dori sa imi decad din drepturi parintesti ambii parinti . nu doresc sa mai am nici o forma de legatura juridica cu ei si sa nu mai fim rude ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt cetatean italian, rezident in romania, locuiesc ... Antonio70 Antonio70 Buna ziua, sunt cetatean italian, rezident in Romania, locuiesc in stare de concubinaj si am un fiu recunoscut. As dori sa fac testament lasand bunurile ... (vezi toată discuția)