avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu si cu sora mea suntem proprietari 50% respectiv 50% ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu si cu sora mea suntem proprietari 50% respectiv 50% din teren ...

eu si cu sora mea suntem proprietari 50% respectiv 50% din teren si casa. sora mea vrea partea ei de casa dar eu nu dispun de acei banii. poate sora mea sa ma oblige ca sa vand partea mea de casa ei?sau poate sa ma oblige ca sa videm casa impreuna la altcineva ca ea sa isi poata lua partea baneasca?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 17:27, 26 Octombrie 2025
Da , poate . Face actiune de partaj in instanta , iar cel care are bani de sulta , ramane cu casa , celalalt isi ia partea in bani . Nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune . Daca nici unul nu dispune de bani , casa se vinde la licitatie si se impart banii .
Ultima modificare: Duminică, 26 Octombrie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bunuri imobile mostenite aflate in indiviziune gaboru69 gaboru69 buna ziua, cumnatul meu nu mai reusit sa isi plateasca ratele la o banca si momentatan este amenintat de catre o firma de recuperari creante cu executarea ... (vezi toată discuția)
Partaj divorț Mari76 Mari76 Bună seara. În cazul în care se ajunge la un divorț, dacă terenul pe care cei doi soți au construit casa, apartine doar unuia dintre soti dobândit ... (vezi toată discuția)
Partaj coproprietate apartament Ab44 Ab44 Buna ziua, Doresc un raspuns pentru urmatoarea speta: Eu si partenerul meu (necasatoriti fiind), am achizitionat un apartament in coproprietate comuna ... (vezi toată discuția)