avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua am o întrebare după dezbaterea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua am o întrebare după dezbaterea succesiunei eu cu ...

Bună ziua am o întrebare după dezbaterea succesiunei eu cu nepotul avem părți egal pot vinde fără acordul lui și să îi dau partea în bani totul legal prin notar? Mulțumesc pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 10:35, 27 Octombrie 2025
Buna ziua

Nu, catagoric nu puteti vinde intregul fara acordul celuilalt coproprietar.
Puteți vinde doar cota parte ce va revine.Nu aveți cum sa înstrăinate cota parte a celuilalt coproprietar. Ieșiți din indiviziune(notariat sau instanta),aveți și varianta vânzării de comun acord.Pe de alta parte dvs v ar conveni ca nepotul sa vândă și cota ce nu I aparține?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa vand terenul de 700 m fara sa cer acordul celuilalt proprietar? Ramona24 Ramona24 Buna ziua, Dintr-un teren de 1400 m , 700 m sunt mostenti prin certificat de mostenitor, restul de 700 m sunt a unui tert. Gradina e delimitata ... (vezi toată discuția)
Cedez jumatatea mea de teren coproprietarului care nu o vrea! cum procedez? MariaAlexandra MariaAlexandra Buna ziua, Vreau va rog sa ma lamuriti intr/o problema pe care nu stiu cum o pot rezolva. Impreuna cu x am cumparat un teren. Suntem coproprietari. Eu ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei cote dintr-un apartament Remus_Rares Remus_Rares Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu o informatie. Daca detin in coproprietate 87% dintr-un apartament, pot sa imi vand partea mea? Ce putere are asupra ... (vezi toată discuția)