avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua Se mai acorda ajutorul de inmormantare? Casa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua Se mai acorda ajutorul de inmormantare? Casa de pensii ...

Buna ziua

Se mai acorda ajutorul de inmormantare? Casa de pensii sector 6 zice ca nu se mai da
Multumrsc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:45, 27 Octombrie 2025
.Legea 360/2023-spune clar:
Articolul 111
(1) În cazul decesului asiguratului sau al pensionarului se acordă ajutor de deces unei singure persoane care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces și care poate fi, după caz, soțul supraviețuitor, copilul, părintele sau oricare persoană care face această dovadă.
(2) Ajutorul de deces prevăzut la alin. (1) se acordă și în cazul decesului persoanei care, în ultimele 6 luni anterioare decesului, a avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii, indiferent de stagiul de cotizare realizat în această perioadă.
(3) Dovada prevăzută la alin. (1) se poate face prin orice mijloc de probă admis de lege.
(4) Cuantumul ajutorului de deces se stabilește anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat și nu poate fi mai mic decât valoarea câștigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! mama mea a decedat, iar eu ca fiica ei si singura ... iulianegrea88 iulianegrea88 Buna ziua! Mama mea a decedat, iar eu ca fiica ei si singura rudă nu am primit ajutor de înmormântare deoarece aceasta nu avea o pensie sau un salariu, ci o ... (vezi toată discuția)
Deces angajat Nicu2008 Nicu2008 Buna ziua Va contactez in legatura cu o probleam legata de decesul angajatului asociatiei de propietari .Angajatul este om de servici ,iar intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Ajutor de înmormântare . MihaaaM MihaaaM Bună ziua ! Fratele meu a decedat ,nu era asigurat nici pensionar ,avea doar ajutorul social de la Primărie .Beneficiem de ajutorul de înmormântare ?? Daca ... (vezi toată discuția)