avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Societate privata, obligatie eliberare adeverinte de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Societate privata, obligatie eliberare adeverinte de vechime (dinainte de 01.01.2011) pentru carnete de munca pierdute?

Buna ziua !
. Suntem societate privata, veche,de dinainte de anii 1990. Momentan arhiva cu statele de plata este predata catre o societate specializata in acest sens . Insa intrebarea mea este legata de tipul de adeverinte de vechime de dinainte de 01.01.2011, respectiv pentru fostii salariati care au pierdut carnetele de munca. Pana acum , am eliberat adeverinte de vechime care sa tina locul carnetului de munca , dar din niste dosare de personal vechi,abia se vede, date uneori neclare...Vreau sa stiu sigur,dupa publicarea Lg. 360/2023 si a normelor sale de aplicare , pentru perioadele de dinainte de 01.01.2011 , noi, mai fostii angajatori avem obligatia sa eliberam adeverintele de vechime pentru cine pierde carnetul de munca ? Sau fiind deja scanate, sa-i indrum sa se adreseze ITM-ului ? Va multumesc aniticipat pentru raspunsul la obiect.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:23, 27 Octombrie 2025
Ce treaba are ITM-ul in aceasta situatie?

Aveti obligatia sa le eliberati adeverinte de vechime ..cititi art.34 C.mun., HG 905/2017 si HgG295/2025.

Daca carnetele de munca sunt scanate , nu mai este nevoie de adeverinte de vechime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum ... Alexandra.Lavinia Alexandra.Lavinia Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum se poate recupera? (vezi toată discuția)
Pierderea cărți de munca Monitor Oficial Monitor Oficial Buna seara , am pierdut cartea de munca , am lucrat la Preparațiile de cărbune Vai Jiului , in 2004 am băgat ordonanța având un accident de munca , am ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta-ce este de facut? marinel67 marinel67 Am pierdut cartea de munca ,cum pot reconstitui vechimea ?Detin o copie a cartii de munca dinainte de a fi scanata ,copie facuta in 2007 ,mentionez ca mai am ... (vezi toată discuția)