avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate stabili domiciliul minorului, fără să ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate stabili domiciliul minorului, fără să ...

Bună ziua,
Se poate stabili domiciliul minorului, fără să apelez la un avocat?
O pot face eu și fosta parteneră, la judecătorie?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:57, 27 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dar un avocat va poate da sfaturi cu privire la acest aspect. Totodata daca si partea adeversa doreste acest lucru aveti de luptat in instanta daca ajungeti acolo!
acest răspuns util
Dacă dvs credeți ca pe viitorul copilului se pot face experiente jucandu -va de-a , ,,autoreprezentarea"atunci e alegerea dvs.Chiar în ipoteza în care concubina ar fi de acord , este recomandat cs un av sa va redacteze cererea de chemare în judecata pt ca judecătorul sa se pronunțe cf voinței părților..
acest răspuns util
Daca ambii sunteti de acord cu stabilirea domiciliului nu aveti nevoie de proces.

Daca sunt aspecte asupra carora nu cadeti de acord - de ex program de vizite, pensie de intretinere - atunci trebuie sa consultati un avocat, sa va cunoasteti exact drepturile, dar si obligatiile, sa ajungeti la un acord sau sa va faceti apararile in asa fel incat binele celui mic sa primeze si sa va asigurati ca pastrati o legatura solida cu copilul dvs si pe viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - mediere exercitare autoritate parinteasca feraru feraru Dupa toate cele intamplate in 2010, acum sunt chemat la mediere cu concubina cu care avem un baiat de 15 ani, pentru: exercitarea autoritatii parintesti ... (vezi toată discuția)
Sunt divorțat și am un copil. mi s-a acordat dreptul la vizita ... stefanpopovici stefanpopovici Sunt divorțat și am un copil. Mi s-a acordat dreptul la vizita - de a lua copilul de domiciliul acesteia din București. In weekend Am fost informat că ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala adelinmadalin adelinmadalin buna tuturor.. ma numaesc constantin madalin am 25 de ani si sunt muncitor la o fabrica in urma cu 3 ani aprox am avut o relatie de concubinaj din care a ... (vezi toată discuția)