avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construire gard comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construire gard comun

Construire gard comun

Trebuie sa construiesc un gard comun,dar nu as vrea sa înjumătățesc costurile cu vecinul, pentru a evita discuții inutile că el ar vrea alt model, că el vrea să construiască cu firma autorizata s.a.m.d
Este legal daca îl construiesc pe terenul meu, nu la hotar, chiar las spre vecin 5/ 10 cm, și cu fonduri proprii
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 15:17, 27 Octombrie 2025
Buna ziua

Pe terenul dvs puteti face orice.

Insa, asta nu va scuteste de obligatia de a contribui la gardul comun daca vecinul doreste sa construiasca unul pe hotar.

De asemenea, nu uitati ca pentru gard aveti nevoie de autorizatie de construire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Streasina in curtea mea just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! Vecinul meu a construit casa pe hotar, cu intreaga streasina (aproape un metru) pe terenul meu, si burlane puse aiurea, care nu isi indeplinesc ... (vezi toată discuția)
Edificare gard despartitor marinar72 marinar72 Vecinul meu vrea sa ridice un gard despartitor de ciment intre propritatile noastre, in locul celui existent din plasa de sîrmă (aproape cazut la pămant). ... (vezi toată discuția)
Daca esti mic si sarac ,legile nu te mai apara.... ymonik_k ymonik_k Trebuie sa inaintezi catre Parchet un caz rasunator, pt a avea parte de toata atentia legilor din Romania?...am inaintat catre Parchet acum un an o plangere de ... (vezi toată discuția)