avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Edificare gard despartitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Edificare gard despartitor

Vecinul meu vrea sa ridice un gard despartitor de ciment intre propritatile noastre, in locul celui existent din plasa de sîrmă (aproape cazut la pămant). Dupa un proces de granituire obositor de lung in care a sustinut fara probe ca, gardul care sta sa cada nu este amplasat pe hotar ci pe proprietatea lui si trebuie mutat 30cm in interiorul proprietatii mele(lucru pe cre nu l-a castigat, a reusit cu ajutorul expertului care a facut expertiza sa mute 3 puncte de reper de pe linia de hotar spre propritatea mea cu aprox 10cm), am obținut o hotarare judecatoreasca care îi da dreptul sa construiasca gardul despartitor.
In urma acestei hotarari vrea sa construiasca gardul astfel:
- fundatia gardului de beton 20 cm, sa fie jumatate la mine si jumatate la el, gardul fiind practic pe linia de hotar.
- nu m-a intrebat daca pot suporta cota parte din costul constructiei sau daca sunt de acord cu o astfel de constructie, pur si simplu asa vrea el gard de beton. Situatia financiara nu-mi permite astfel de cheltuieli si nu vreu sa -i permit sa mai ciupesca 10 cm.
- M-a amenințat deja ca dupa ridicarea gardului ma asteapta un nou proces prin care sa-si recupereze banii investiti in constructie.
Intrebarea este, cum il pot impiedica sa sape fundatia gardului de beton asa cum vrea el si daca ajungem la proces ce sanse de castig am?
Cel mai recent răspuns: marinar72 , utilizator 13:25, 10 Octombrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gardul nu il poate face decat dupa ce are emisa o autorizatie de constructie.
Gardul nu se poate autoriza fara acordul vecinului adica al d-voastra, daca nu ii dati acordul nu poate face gardul LEGAL !!!
Autorizatia de constructie nu se da cu o constructie (gardul) amplasat pe doua parcele distincte. Gardul trebuie amplasat pe o singura parcela, terenul vecinului ... inclusiv fundatia si sapatura.
Daca d-voastra nu vreti sa va faceti gard nu va faceti ... nu vad de ce ar trebui sa platiti 50% din gard, repet e gardul lui pe terenul lui, daca nu vrea sa il faca sa nu il faca.
Ar trebui sa vorbiti cu un topometrist sa va trasati linia terenului, cand incepe vecinul constructia daca e pe terenul d-voastra anuntati autoritatile (primarie - urbanism). Tot de la primarie puteti afla daca are autorizatie de construire sau nu.
Multumesc pentru raspuns! Nici eu nu vad de ce trebuie sa platesc 50% din gard, aceasta este pretentia dansului (asa zice legea si te voi da in judecata, spune el).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie gard intre mine si vecinul meu- am nevoie de autorizatie? shys shys Doresc sa construiesc un gard intre mine si vecinul meu, as dori sa stiu daca am nevoie de acordul acestuira si de autorizatie, mentionez ca vechiul gard este ... (vezi toată discuția)
Înălțarea terenului vecinului va duce la distrugerea gardului meu 5mirela 5mirela Buna ziua. Am un gard din plăci de beton. Vecinul care s-a mutat de curind si-a facut casa si doreste ca pamintul scos in urma sapaturilor pt. fundatie, care ... (vezi toată discuția)
gard si autorizari ioanandrei ioanandrei Va rog, 1. construirea unui gard format din stilpi din teava rotunda metalica si panouri de sirma , necesita autorizatie de constructie ?( stilpii vor fi ... (vezi toată discuția)