avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, rog mult sa ma lămurească cineva ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, rog mult sa ma lămurească cineva ce înseamnă a doua propoziție:...

Buna ziua, rog mult sa ma lămurească cineva ce inseamna a doua propoziție:
“Pune în vedere reclamanţilor să depună la dosar un extras de carte funciară cu privire la imobilul din care se solicită evacuare. Cu scurtarea termenului de înmânare a citatiilor la o zi.”
Este o citație pentru o evacuare unde eu sunt reclamant. Chiar nu inteleg ce inseamna - despre ce termen de înmânare a citațiilor e vorba? Si mai important, cand sa depun la dosar extrasul de carte funciară, inainte de înfățișare sau la înfățișare? Sunt confuză, am 0 experiență cu judecatorii.
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2025
fleurdelys13, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius ANDREI , Avocat 21:47, 27 Octombrie 2025
Este o citatie pentru prezentare la proces, nu pentru evacuare. O primiti inainte cu o zi de termenul de judecata.
Multumesc pentru răspunsul prompt, am editat un pic mesajul în speranța ca pot sa clarific nelămurirea. Citatia imi este clara, nu inteleg cum e cu extrasul de carte funciară.

Madalina Pascu a scris:

Este o citatie pentru prezentare la proces, nu pentru evacuare. O primiti inainte cu o zi de termenul de judecata.

Ce anume nu este clar privitor la extras?
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2025
Madalina Pascu, Avocat
cand sa depun la dosar extrasul de carte funciară, inainte de înfățișare sau la înfățișare?

Madalina Pascu a scris:

Ce anume nu este clar privitor la extras?

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Puteți depune extrasul de CF fie înaintea termenului, fie la termen.
Este totuși recomandat să îl depuneți înainte, pentru ca instanța și părțile să aibă timp să ia cunoștință de acesta.

Cu stimă,
Marius ANDREI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul mi-a intentat divorț din culpă exclusivă. este posibil ca la prima înfățișare în instanță să se pronunțe hotărârea de divorț pe baza probelor administrate? ramona45 ramona45 buna ziua sotul mi a intentat divort din culpa exclusiva este posibil ca la prima infatisare in instanta sa se pronunte hotararea de divort pe baza probelor ... (vezi toată discuția)
Care pot fi consecintele nedepunerii intampinarii? SashaRo SashaRo In iunie 2007 am cumparat un apartament. in momentul cumpararii pe extrasul de carte funciara scria ca este grevat de sarcini. Aproape 2 ani mai tarziu, am ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar-suspendat la apel ? danimarinescu danimarinescu In prima instanta la jud Cornetu intr-o cauza de PARTAJ JUDICIAR , s-a dat o hotarare in favoarea reclamantului . Horatarea a fost atacata cu apel la TB in ... (vezi toată discuția)