avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pauza scurta - inclusa sau nu in timpul de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pauza scurta - inclusa sau nu in timpul de munca?

La un program de 8 ore, stiu ca pauza de masa nu este inclusa, dar voiam sa stiu, daca nu este mentionat in regulamentul intern / contractul colectiv de munce (pe care, de altfel, nici nu le-am vazut, lucrand la privat), angajatii au dreptul la pauza scurta (5-15 minute) care sa fie incluse in timpul de munca? Daca da, la cate? Si daca se poate, in ce articol / aliniat din Codul Muncii este mentionata pauza scurta
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 27 Octombrie 2025
Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.

În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

art. 134 C.mun.
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia muncii oprea_rodica68 oprea_rodica68 este legal ca sa raman 30 min peste program considerandu-se ca aceste 30 de minute sunt pauza de masa, sau sunt incluse in cele 8 ore de munca? (vezi toată discuția)
Pauza de masa se plateste? horatiun horatiun Buna ziua,pauza de masa trebuie platita si cum se trece in pontaj? (vezi toată discuția)
Pauza in programul de lucru mariaAB mariaAB Buna ziua. As dori sa aflu cat poate fi de mare pauza de masa la un program de 12/24,12/48 , si daca firma este obligata sa o includa in program. (vezi toată discuția)