avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Va rog sa ma sfătuiți...cainele vecinului latra ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Va rog sa ma sfătuiți...cainele vecinului latra toata noaptea

Buna ziua! Stau la casa de 4 ani si am un vecin care are casa in strada paralela cu a mea, dar tarcul câinelui il are in fundul curții indreptat cu fata spre casa mea. Spre casa si poarta lui nu are vizibilitate. Înainte avea 3 caini, dupa 2 ani de discuții si rugăminți, a luat 2 si a ramas unu de talie mare intr un tarc cam mic. Dimineața plange pana vine îngrijitorul sa ii dea mâncare, iar seara incepe sa latre pana dimineata. Stăpânii nu sunt niciodată acasa. Am făcut sesizare la dsvsa dar vecinul este un om cunoscut, drept dovada a fost un control formal in urma căruia s a constatat ca totul este bine. Psihic nu mai sunt bine deloc, dormim doar intr o camera si geamurile nici nu am.curaj sa le deschid. Deja am anxietate la orice lătrat. Mai sunt caini in preajma, dar ca asta...niciunul. A avut si 15 ore de plâns pana iar i-am scris proprietarului. Răspunsul a fost ca "o fi flamand"...este neglijat si suferă si el si noi. Va rog, am nevoie de sfaturi.
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2025
Roxana22@, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana22@ , utilizator 21:58, 30 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
DSVSA nu are totuși atribuții relative la cruzimea față de animale. Poliția are. Câinele viu nu e aliment, iar cotețul lui nu e baie sau bucătărie ca să intre în sfera de competență a DSVSA. Așa că reclamați faptul că e ținut izolat în țarcul prea mic, că nu face mișcare, că scheunatul lui cu orele este ignorat de stăpân etc., dar la poliție.

Și, pe de altă parte, cum vă zicea cineva, adunați probe ale disconfortului pe care vi-l creează și pregătiți-vă să îl dați pe vecin în judecată.
Pana veti rezolva problema aceasta cu vecinul, aveti nevoie sa va odihniti bine intai. Pentru odihna, cea mai buna solutie din punctul meu de vedere ar fi sa utilizati dopuri de urechi din silicon. Asigura mai bine izolarea fonica decat cele obisnuite. Si eu le-am incercat si au avut succes. Cele mai bune pentru mine au fost acestea dar puteti de asemenea incerca si alt producator. Nu sunt afiliat la niciun comerciant, vorbesc doar ce am gasit eu cel mai bun pe piata in materie de izolare zgomote din exterior.

[ link extern ]

Trebuie sa va odihniti noaptea pentru ca sanatatea e importanta, si aveti nevoie de odihna pentru a rezolva problema cu care va confruntati acum.

Numai bine!
Mulțumesc tuturor!

Alexandru Surcel a scris:

DSVSA nu are totuși atribuții relative la cruzimea față de animale. Poliția are. Câinele viu nu e aliment, iar cotețul lui nu e baie sau bucătărie ca să intre în sfera de competență a DSVSA. Așa că reclamați faptul că e ținut izolat în țarcul prea mic, că nu face mișcare, că scheunatul lui cu orele este ignorat de stăpân etc., dar la poliție.

Și, pe de altă parte, cum vă zicea cineva, adunați probe ale disconfortului pe care vi-l creează și pregătiți-vă să îl dați pe vecin în judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lătrat câine - perturbarea liniștii Bachus20 Bachus20 Bună seara! Ne-am mutat recent într-un apartament mai mare, într-o comună în care s-au construit complexe de blocuri, însă se mai învecinează (în ... (vezi toată discuția)
Cainele vecinului intra in curtea mea Anastasia gar Anastasia gar buna ziua, situatie simpla, stau la casa, mediu rural, vecinul meu are un caine ce mereu intra pe proprietatea mea. Am facut singura gard din panou sudat, ... (vezi toată discuția)
Miros urat de la vecini AndyManescu AndyManescu Buna ziua, Locuiesc in comuna Gilau, Cluj langa un vecin care-si tine cainele Ciobanesc German intr-un tarc de 1m pe 2m. Cainele nu este ingrijit deloc, si ... (vezi toată discuția)