avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt mostenitor testamentar a unui apartament in vila ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt mostenitor testamentar a unui apartament in vila ...

Buna ziua,
Sunt mostenitor testamentar a unui apartament in vila cu o curte comuna de 100 mp (in devalmasie), eu doresc sa fac succesiunea si sa vand imobilul, dar am probleme cu vecina, mai exact acesta are o constructie ilegala ( adica o cosmelie ce sta sa pice) din lemn pentru a depozita mizerii, care nu a primit acordul nimanui sa o construiasca, am preluat contractul APA nOVA cu obligatia sa fac succesiunea intr-un an, vecina refuza sa plateasca apa ce-i revine ( cu toate ca am rugat-o sa-si puna apometre in apartament, in curte intinde rufe si lasa o mizerie de nedescris, m-am saturat sa fac curat dupa dumneai. Ce pot face? Am facut plangere penala pentru "tulburare de posesie" Fiindca pe langa cosmelie a mai montat si o usa, care limiteaza accesul intr-o portiune de curte. Politia a clasat dosarul fiindca "nu sunt proprietar" cu toate ca, daca accept succesiunea, accept si mizeriile doamnei, eu stiam ca am dreptul legal sa-mi conserv mostenirea. Va rog indrumare
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:58, 28 Octombrie 2025
Buna ziua

Cum va opreste vecina sa faceti succesiunea?

Mizeria din curte, constructia fara acte sau lipsa apometrelor nu va impiedica sa dezbateti succesiunea la notar.
Fiindca teoretic as accepta tacit si aceea constructie ilicita, eu am platit impozitul pe 50% din teren dar folosesc legal doar 30%, cum legea e interpretabila, ar putea sa para ca aceept aceasta mizerie, eu vreau sa termin cu probleme sa intru in posesie per intregul, nu limitat!
Buna ziua

Nu, nu o sa para ca ati acceptat tacit folosirea abuziva a acelui teren.

Neavand deocamdata calitate de proprietar nu veti putea face nimic si nu veti putea intreprinde nici un demers pentru a rezolva situatia.

Asa ca finalizati succesiunea, intabulati dreptul dvs de proprietate si apoi faceti demersurile necesare pentru a rezolva problema.

Oricum, daca terenul este in devalmasie atunci cotele nu sunt identificate. Deci va trebui, dupa ce faceti succesiunea, ca prima data sa faceti partajul pentru a vi se atribui o cota-parte indiviza si apoi abia sa incercati sa rezolvati si restul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul asupra unei conducte de apa ce trece pe terenul meu Cor.vid Cor.vid Salut. Am o situatie mai complicata. Am cumparat un teren pe care am construit o casa. Pe terenul respectiv, un vecin care locuieste mai sus de mine, a tras ... (vezi toată discuția)
Contract de concesiune giulya_oana20 giulya_oana20 este posibil ca dezbaterea succesiunii unei locuinte construite pe un teren concesionat sa fie deschisa de nepotul de pe frate in cazul in care copiii au ... (vezi toată discuția)
Cum poate o bunică să revendice dreptul de posesie? Alexandreevici Alexandreevici Cum poate o bunică să revendice dreptul de posesie? O bunică și fiica acesteia au moștenit un teren de 4.000 mp, în anii \'80. Este vorba de o ... (vezi toată discuția)