Buna ziua,
Sunt mostenitor testamentar a unui apartament in vila cu o curte comuna de 100 mp (in devalmasie), eu doresc sa fac succesiunea si sa vand imobilul, dar am probleme cu vecina, mai exact acesta are o constructie ilegala ( adica o cosmelie ce sta sa pice) din lemn pentru a depozita mizerii, care nu a primit acordul nimanui sa o construiasca, am preluat contractul APA nOVA cu obligatia sa fac succesiunea intr-un an, vecina refuza sa plateasca apa ce-i revine ( cu toate ca am rugat-o sa-si puna apometre in apartament, in curte intinde rufe si lasa o mizerie de nedescris, m-am saturat sa fac curat dupa dumneai. Ce pot face? Am facut plangere penala pentru "tulburare de posesie" Fiindca pe langa cosmelie a mai montat si o usa, care limiteaza accesul intr-o portiune de curte. Politia a clasat dosarul fiindca "nu sunt proprietar" cu toate ca, daca accept succesiunea, accept si mizeriile doamnei, eu stiam ca am dreptul legal sa-mi conserv mostenirea. Va rog indrumare
Fiindca teoretic as accepta tacit si aceea constructie ilicita, eu am platit impozitul pe 50% din teren dar folosesc legal doar 30%, cum legea e interpretabila, ar putea sa para ca aceept aceasta mizerie, eu vreau sa termin cu probleme sa intru in posesie per intregul, nu limitat!
Nu, nu o sa para ca ati acceptat tacit folosirea abuziva a acelui teren.
Neavand deocamdata calitate de proprietar nu veti putea face nimic si nu veti putea intreprinde nici un demers pentru a rezolva situatia.
Asa ca finalizati succesiunea, intabulati dreptul dvs de proprietate si apoi faceti demersurile necesare pentru a rezolva problema.
Oricum, daca terenul este in devalmasie atunci cotele nu sunt identificate. Deci va trebui, dupa ce faceti succesiunea, ca prima data sa faceti partajul pentru a vi se atribui o cota-parte indiviza si apoi abia sa incercati sa rezolvati si restul.