avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt incadrata in gradul III de handicap din iulie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt incadrata in gradul III de handicap din iulie ...

Buna ziua! Sunt incadrata in gradul III de handicap din iulie 2025. Am 55 de ani si 36 de ani de serviciu. Va rog sa-mi spuneti daca ma incadrez pentru pensie de invaliditate sau pensionare anticipata sau pensie pe caz de boala. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Katylya , utilizator 10:30, 29 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nici un fel de relevanta la obtinerea unei pensii de invaliditate faptul ca aveti un handicap . Puteti accede la o asemenea pensie oricand , daca aveti o boala ( sau mai multe ) care a facut sa aveti capacitatea de munca diminuata , sau chiar sa nu o mai aveti deloc . Medicul curant va face ( daca e cazul , desigur ) un referat in vederea pensionarii pe caz de boala , va prezentati la Comisia de evaluare a capacitatii de munca - aceasta functionand pe langa Casa de pensii - si medicii din aceasta comisie vor decide .
Mulțumesc mult pentru răspuns!
Îmi foarte util!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pensionare - persoane cu dizabilitati - 2016 florintb florintb Bun gasit, Sunt o persoana cu dizabilitati gradul 2, accentuat (din nastere) si am 39 ani. Sunt angajat din anul 2006, in domeniul IT. In acelasi timp, ... (vezi toată discuția)
Gradul 2 de handicap bitter bitter Mama mea este pensionara pe caz de boala gradul II cu revizuire anuala. de asemeni ea mai beneficiaza si de indemnizatie de handicap gradul II definitiv. Poate ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate pentru schizofrenie arriana81 arriana81 Buna ziua, am un prieten care are 35 de ani,iar la varsta de 28 de ani ( din 2005) s-a imbolnavit, la inceput a fost diagnosticat cu episod psihotic ... (vezi toată discuția)