avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire executare silita

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt executat silit, mi sa poprit la angajator suma de 2500 lei din venitul total 4000 lei. Este corect ținând cont ca am 2 popriri de la creditori diferiti? Stiam ca se retine o treime din venit. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ClauMN , utilizator 09:51, 29 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Având în vedere datele menționate, reținerea sumei de 2.500 lei dintr-un venit de 4.000 lei nu este corectă și nici legală.

Potrivit legii, atunci când există două sau mai multe popriri, nu se poate reține mai mult de ½ din venitul net lunar.

Prin urmare:

I. Dacă adresele de înființare a popririlor provin de la același executor:
1. Solicitați acestuia, în scris, restituirea sumei de 500 lei (în cazul în care aceasta a fost deja virată la executor);
2. Informați angajatorul, de asemenea în scris, că reținerea nu poate depăși ½ din venitul net lunar.

II. Dacă adresele de înființare a popririlor provin de la executori diferiți:
1. Verificați la angajator dacă suma de 2.500 lei a fost virată integral către un executor sau împărțită între ambii;
2. Dacă întreaga sumă a fost virată unui singur executor – solicitați restituirea sumei de 500 lei acelui executor;
3. Dacă sumele au fost împărțite între executori – adresați cerere de restituire fiecăruia pentru partea reținută peste limita legală (în total 500 lei).

Cu stimă,
Marius ANDREI
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua popriri pe acelasi venit gillu gillu Buna ziua. Unui angajat I s-a poprit 1/3 din venitul net ca urmare a adresei communicate de executor, poprire care continua pana la incasarea integrala a ... (vezi toată discuția)
Credit restant car MIRELAUTIU MIRELAUTIU Am avut un credit de 15000 lei la un IFN tip CAR. La un moment dat nu am mai putut plati ratele si dosarul mi-a fost dat unui executor. Acesta si-a adaugat ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu hp777 hp777 Buna ziua. Daca am un salariu net de 2200 lei, si urmatoarele retineri pe statul de plata, CAR = 500 lei si pensie alimentara = 500 lei, ...si primesc de la ... (vezi toată discuția)