avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa adaug in cartea funciară a apartamentului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa adaug in cartea funciară a apartamentului ...

Bună ziua. Pot sa adaug in cartea funciară a apartamentului meu pe fostul soț cu care sunt împreună ?
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 12:38, 29 Octombrie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

Eu unul, nu v-as sfatui sa faceti aceasta miscare.
Din moment ce ati divortat, ee clar ca au existat neintelegeri.
Acum v-ati impacat, dar nu aveti nicio garantie ca problemele nu se vor repeta.
Ori, daca ii donati sau vinde fostului sot 1/2 din apartamentul dvs, si va despartiti di nou, va asteapta un proces de partaj, costisitor si de lunga durata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct, posibilitate revocare Pusica Pusica Buna ziua, intrebare uzufruct referitoare la urmatoarea speta: Imobil dobandit in timpul casatoriei de catre soti, proprietate comuna, in cote egale, ... (vezi toată discuția)
Partajul între soți este în mod obligatoriu legat de divorț sau se poate face și în timpul căsătoriei? zadig zadig Am citit pe acest forum şi în Codul Civil despre partaj şi am nişte nelămuriri. Partajul este în mod obligatoriu legat de divorţ? Nu se pot împărţi ... (vezi toată discuția)
Donație Adakaleh Adakaleh Dacă soțul îmi donează partea lui di apartament ce drepturi mai asupra apartamentului? (vezi toată discuția)