avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care sunt consecintele legale/fiscale/juridice in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care sunt consecintele legale/fiscale/juridice in ...

Buna ziua, care sunt consecintele legale/fiscale/juridice in situatia in care un salariat angajat cu CIM, incheie cu angajatorul sau un contract de prestari de servicii, activitatea prestata fiind aceeasi in ambele contracte, atat in CIM, cat si in cel de prestari de servicii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:27, 30 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Respectivul angajat are firma proprie ? Daca Da, poate incheia un contract de prestari servicii cu firma unde are CIM, cu nominalizarea activitatilor pe care le va desfasura, in afara orelor de serviciu conform CIM.
Un salariat angajat cu CIM care încheie și un contract de prestări servicii cu același angajator se poate confrunta cu riscuri legale și fiscale,
Exista posibilitatea ca autoritățile să reîncadreze activitatea ca fiind o formă de muncă ascunsă (muncă la negru).

Munca in afara orelor de serviciu se poate desfasura si in baza unui c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspector ssm - mai multe cim demnitate2 demnitate2 Buna ziua, Am curs Inspector SSM , 80 ore si lucrez ca lucrator desemnat la un anteprenor general. Am multe oferte de la subcontractori. Eu stiu ca am voie ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii tichil tichil Am avut contract de munca incheiat cu o firma de paza si mi-a modificat in contract de prestari servicii pe o perioada de 4 luni, cu salar lunar. In aceasta ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii robdin2007 robdin2007 Luzrez de aproape doi ani pe contract prestari servicii reinnoit din 3 in 3 luni. Contractul precizeaza ca durata de lucru este de 2ore pe saptamana. ... (vezi toată discuția)