avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Inspector SSM - mai multe CIM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Inspector SSM - mai multe CIM

Buna ziua,
Am curs Inspector SSM , 80 ore si lucrez ca lucrator desemnat la un anteprenor general. Am multe oferte de la subcontractori. Eu stiu ca am voie sa lucrez doar cu C.I.M pe 8 ore. Intrebarea este cum as putea sa mai preiau o firma. Eu fac instruiri la toti din santier si daca tot lucreaza o perioada mai lunga de timp as putea sa mai preiau o firma. As putea sa mai fac un C.I.M cu timp partial?Mentionez ca nu am facultatea cu cadrul tehnic ca sa-mi deschid firma.
Multumesc,
Olimpia
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2016
demnitate2, utilizator
Cel mai recent răspuns: ytrewq , utilizator 10:47, 27 Mai 2016
Puteti incheia un contract de prestari servicii cu un serviciu extern de prevenire si protectie si sa desfasurati activitatea suplimentar, in afara CIM pe care il detineti.
Puteti incheia un nou CIM dar numai cu norma intreaga, codul muncii nu interzice.
Buna seara,
In cazul dvs nu va puteti desfasura activitatea simultan la 2 sau mai multe firme, ci doar succesiv la...2 firme. Cred ca va trebuie 8 ore de somn.
Totusi daca firmele fac parte dintr-un grup si isi desfasoara activitatea in aceeasi locatie, atunci puteti desfasura activitatea simultan.
Referitor la numarul contractelor de munca, pot fi desfasurate doua functii cu norma intreaga, la angajatori diferiti, cu respectarea conditiilor, pentru fiecare contract in parte:
- pentru salariatii angajati cu norma intreaga durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana.
- durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare, dar prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.
- programul de lucru nu se suprapune, iar prestarea activitatilor poate fi realizata in mod corespunzator pentru ambii angajatori.
O persoana poate cumula doua sau mai multe contracte individuale de munca la angajatori diferiti, pe functii diferite, situatie in care prin dispozitiile sale, Codul muncii, republicat nu impune conditia ca totalul orelor prestate in temeiul mai multor contracte individuale de munca, cu timp partial sau norma intreaga, sa nu depaseasca durata maxima a timpului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Total ore de lucru pe saptamana mawpfa mawpfa Buna ziua, Am o nelamurire in privinta orelor totale de lucru pe saptamana. Am 3 contracte de munca la angajatori diferiti. Stiu ca sunt permise acum 60 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua și multumesc anticipat pentru raspuns, as vrea sa ... Cornelissa Cornelissa Buna ziua și multumesc anticipat pentru raspuns, as vrea sa stiu daca pot pune ca expert pe termen scurt(Manager proiect sau adjunct cheie) , pe un contract ... (vezi toată discuția)
Cate ore pot lucra legal pe saptamana avand 2 contracte individuale de munca simonna38 simonna38 Cate ore pot lucra legal pe saptamana avand 2 contracte individuale de munca ? multumesc. (vezi toată discuția)