avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am realizat partajul bunurilor cu fosta sotie la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am realizat partajul bunurilor cu fosta sotie la mediator, ...

Buna ziua,

Am realizat partajul bunurilor cu fosta sotie la mediator, totul a decurs conform ne-am inteles, am primit acordul de mediere mentionez ca in acet partaj a fost implicat si un credit prima casa pentru un apartament. Dupa obtinerea acordului de mediere am mers la banca din nou pentru a o elimina din credit pe fosta sotie ( deja facusem demersurile necesare, stiam ca pot sustine creditul singur ) in prezent banca imi spune ca imi trebuie o "promisiune de partaj" si ca nu stie ce este un mediator sau un acord de mediere. Intrebarea mea este promisiunea de partaj si acordul de mediere sunt echivalente? Intreb acest lucru deoarece mediatorul mi-a spus ca odata intelegerea facuta, actele semnate si acordul de mediere depus in instanta partajul s-a incheiat, astept doar comunicare instantei. Va multumesc anticipat. Cu stima.
Acordul de mediere este depus la instanță și judecătorul ia act de înțelegerea părților și emite o Hotărâre de expedient care să conțină Acordul. Așteptați această Hotărâre și apoi mergeți la bancă și se va rezolva.
Depinde de scopul scoaterii soției din contract, de urgență, de cele mai multa ori trebuie negociat cu ei destul de mult, ajuns la un șef, bătaie pe la juridic... deci depinde de interes și urgență.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la mediator, familie cu copii si credit ipotecar cristeo cristeo Buna ziua, Sunt interesata cum se rezolva urmatoarea problema, familie cu 2 copii se hotaraste sa divorteze, prefera procedura medierii. Exista un apartament ... (vezi toată discuția)
Mediator, reprezentare in instanta cerebel33 cerebel33 Buna dimineata, care este legea ref la faptul ca mediatorul care mediaza partile intr-un dosar de partaj nu are dreptul sa reprezinte partea ... (vezi toată discuția)
Partaj prin mediere manuelle manuelle Buna ziua. In timpul casatoriei sotii au cumparat o casa prin credit ipotecar. Ulterior acestia au decis sa divorteze. Sotul nu doreste sa ramana cu ... (vezi toată discuția)