avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca ambii parinti si copilul (nascut in Cipru) ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca ambii parinti si copilul (nascut in Cipru) locuiesc in Cipru ...

Daca ambii parinti si copilul (nascut in Cipru) locuiesc in Cipru si sunt salariati acolo, copilul poate beneficia de alocatie din Romania in cazul in care au renuntat la alocatia din Cipru?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:07, 30 Octombrie 2025
Nu se poate. Obligatoriu trebuie să locuiască efectiv în România pentru alocație.
Dar de ce au renunțat părinții la dreptul copilului la alocație, de la statul din Cipru`?
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil dintr-un stat al comunitatii europene Bettie Bettie Buna ziua, un copil cu cetatenie romana si domiciliu in Romania, al carui tata este de origine cipriota, poate obtine alocatia de stat din Republica Cipru? ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat pentru copil roman nascut in strainatate dar care locuieste in prezent in tara sil73 sil73 Am doi copii pe care i-am nascut in strainatate, unul nascut in 2006, iar celalalt in 2011. In anul 2012 m-am intors in tara impreuna cu copii. Pana in ... (vezi toată discuția)
Alocatie pentru copil minor Nicolae amoasei Nicolae amoasei Buna! Sunt rezident in Spania insulele Canare e posibil sa beneficiez de alocatia spaniola daca copilul este nascut in Rominia (vezi toată discuția)