avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... As vrea sa stiu daca as putea sa ma pensionez fara ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

As vrea sa stiu daca as putea sa ma pensionez fara ...

Bună seara! As vrea sa stiu daca as putea sa ma pensionez fara penalizare la anul viitor in septembrie , sunt profesor am anul viitor 37 ani vechime, un copil, 60 ani o sa împlinesc in decembrie anul acesta.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 22:18, 30 Octombrie 2025
Nu va ajunge stagiul de cotizare , trebuie sa aveti 39 ani si 5 luni , din care , cel putin 34 ani si 5 luni stagiu contributiv . Daca toti cei 37 ani sunt contributivi , poate mai aveti perioade asimilate ( facultate , de exemplu ) , atunci v-ati incadra . Daca nu , puteti accede doar la pensia anticipata , care este cu penalizare .
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie la 60 de ani fara penalizare? DanutBogdan DanutBogdan Buna ziua, Am 60 de ani (in august 2025), 34 de ani de contributie la pensii, 5 ani de facultate la zi, 9 luni de armata, 9 luni de somaj in anul 1996. Pot ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata traianp traianp buna ziua am si eu o intrebare o persoana de sex masculin cu varsta de 62 ani si 37 ani vechime in munca se poate pensiona mentionez ca la implinirea ... (vezi toată discuția)