avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul meu are casa pe hotar și insista ca vrea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul meu are casa pe hotar și insista ca vrea ...

Bună seara, vecinul meu are casa pe hotar și insista ca vrea să o izoleze ,asta înseamnă să-mi dărâme o ,,aplecatoare" pe care o am între casa mea și o baraca (tot a mea ). Întrebarea este ...sunt obligată să-l las să-și facă izolația?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 08:20, 31 Octombrie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu sunteți obligată să permiteți vecinului să intervină pe proprietatea dumneavoastră pentru a-și realiza izolația, mai ales dacă aceasta implică distrugerea sau afectarea unei construcții proprii. Dreptul de proprietate vă conferă protecție deplină asupra terenului și construcțiilor, iar vecinul nu poate executa lucrări fără acordul scris al proprietarului vecin atunci când accesul este necesar pe terenul acestuia.

Totuși, cf legislatiei, vecinul are dreptul să solicite acces temporar pentru întreținere sau reparații, dar numai cu respectarea condițiilor:
– să demonstreze că nu poate efectua lucrarea altfel;
– să ceară în prealabil acordul dumneavoastră;
– să repare orice stricăciune produsă;
– să nu modifice construcțiile sau limitele existente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neînțelegeri între vecini, refuz intrare în beci pt a izola tavanul. IBiro IBiro Buna, De aproape 3ani am cumpărat un apartament, de 2ani ne-am mutat în el, deoarece a necesitat foarte multe reparații, de la instalația electrică, ... (vezi toată discuția)
Vecinul meu vrea sa tencuiasca o latura a casei lui care este ... DanArad DanArad Vecinul meu vrea sa tencuiasca o latura a casei lui care este cu etaj si pentru ca nu are nici un centimetru intre casa lui si casa mea vrea sa imi descopere ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis carmen fortiu carmen fortiu Casa mea este lipita de o alta casa cu un etaj mai inalta , are 1/2 perete comun , vecinul doreste sa-si izoleze peretele folosind acoperisul meu , i-am ... (vezi toată discuția)