avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical 2001 - stagiu asimilat sau contributiv
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical 2001 - stagiu asimilat sau contributiv

Buna ziua!
In per oct 2001-feb 2002 am avut concediu pre si post natal, 72 zile. In fiecare din aceste luni, in stagiile lunare de pe site cnpp, apare numar puncte acordate. Stiu ca perioada respectiva este asimilata, dar avand in vedere ca apare numar puncte, nu ar trebui sa fie contributiva? Nu inseamna ca s-a platit CAS? Stiu ca in acea perioada, pe langa indemnizatia de concediu pre si postnatal am primit si prima/bonus.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2025
tstefana, utilizator
Cel mai recent răspuns: tstefana , utilizator 12:58, 31 Octombrie 2025
Concediul medical (obisnuit) :
- Inainte de 1.04.2001 este stagiu contributiv, se calculeaza la orice fel de pensie, primeste puncte de stabilitate
- In perioada 1.04.2001-1.01.2006 este stagiu necontributiv, se valorifica numai la pensie limita de varsta
- Dupa 1.01.2006 este stagiu contributiv, se calculeaza la orice fel de pensie, primeste puncte de stabilitate
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

pensia si concediul medical Dadla Dadla Buna ziua, concediile medicale altele decat cele legate de boli profesionale, maternitate sau cresterea copiilor se scad din anii de vechime? (vezi toată discuția)
Pensionare - concediile medicale din perioada 1995-2001 hanna1 hanna1 Buna ziua, puteti s-ami spuneti daca concediile medicale din perioada 1995-2001 se scad din vechime? (Intreb pentru ca daca se scad poate nu-mi ies cei 15 ani ... (vezi toată discuția)