avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1473 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Modificare OUG 52/2025 - exceptie achizitie carti de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Modificare OUG 52/2025 - exceptie achizitie carti de biblioteca

Bună ziua,
Având în vedere modificările pe care le-a suferit OUG 52/2025, mă refer la exceptia de la Articolul XVII, alin. (6) "Prin excepţie de la prevederile alin. (1) şi (2), autorităţile şi instituţiile publice care organizează şi desfăşoară activităţi din domeniul culturii .... pot efectua cheltuieli potrivit .... dispoziţiilor Legii nr. 186/2003 privind susţinerea şi promovarea culturii scrise, republicată, cu modificările ulterioare", am şi eu următoarele întrebari:
1. Poate o bibliotecă municipală cu personalitate juridică să achiziţioneze cărţi?
2. Dacă pot fi achiziţionate cărţi, nivelul mediu al plăţilor efectuate în perioada ianuarie-septembrie 2025, majorat cu 10%, poate fi depăşit de valoarea cărţilor achiziţionate?
Vă multumesc pentru răspunsuri.

Alte discuții în legătură

Contract sponsorizare carţi şi oug 52/2025 alexj17 alexj17 Bună ziua, Ţinând cont de OUG 52/2025 care prevede la art. XVII alin. 1) că instituţiile publice nu pot încheia angajamente legale pentru categoriile ... (vezi toată discuția)
Desfinţare posturi vacante cf legii 296/2023 alexj17 alexj17 Bună ziua, Sunt economist într-o bibliotecă municipală, cu personalitate juridică subordonata primăriei, cu 11 posturi aprobate din care 4 sunt vacante ... (vezi toată discuția)
Sponsorizari Elleny Elleny Buna! Va rog daca poate cineva sa imi spuna si mie care este modificarea legislativa privind sponsorizarile? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)