avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizitare copil 18 luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizitare copil 18 luni

Buna ziua. Sunt in divort cu sotul, urmeaza prima infatisare. Avem un copil de 18 luni. Am convenit cu sotul programul de vizitare: luni, miercuri, vineri 17.00-20.00, sambata 10.00-13.00, in plus la fiecare 2 saptamani duminica 10.00-20.00.
Problema e ca sotul solicita si vacante cu copilul mic: 1 saptamana de Craciun sau Anul Nou, 1 sapt in Ianuarie sau Februarie, 1 sapt in iulie, 1 sapt in august, 3 zile de Paste. Copilul este mic, mi se pare traumatizant sa stea departe de mama cate 1 saptamana. Poate judecatorul sa accepte asa o cerere? Eu ca mama, cum pot face sa nu se intample asta? Tatal mai consuma si alcool destul de mult (nu pot demonstra) si nu este foarte protectiv, de ex. vrea sa duca copilul la ski la 2-3 ani).
Multumesc pentru sfaturi!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:50, 2 Noiembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca va obține acum ce vrea.
În viitor va reuși.

București 2025
acest răspuns util
Stimata @AlexandraRC , de obicei , sunt de partea tatilor , atunci cand mamele incearca sa diminueze cat pot de mult legaturile copiilor cu acestia . Dar , in cazul dvs. , cred ca e absolut excesiv programul pe care il cere tatal ( si cu care inteleg ca sunteti de acord ) . Nu e deloc rau ca un copil sa aiba parte cat mai mult de figura tatalui in viata sa , dar , cu acest program , il veti avea si dvs. , de 4 ori pe saptamana , iar o data la 2 saptamani - de 5 ori . Nu-i cam mult ? Nu stiu ce inseamna program de vizita , dar daca se va desfasura la dvs. in casa , e ca si cum nu ati divortat deloc . Iar daca inseamna ca preia copilul , veti fi complet inebunita ca nu veti sti daca nu bea , daca il ocroteste suficient , etc. Daca-mi permiteti un sfat , lasati instanta sa hotarasca cand si cum Isi va exercita tatal legaturile firesti cu copilul sau si , daca veti considera ca e in regula , il permiteti si in alte zile , dar sa nu fie in hotararea de divort , sa nu fie oficial . Altminteri , dvs. nu veti putea sa va faceti nici un program cu copilul dvs. , pentru ca va trebui sa fiti gata sa-l dati tatalui , la ora stabilita , in fiecare zi in care are el program , asa cum e prins in hotarare . Pe de alta parte , tatal NU e silit sa-l respecte , daca vrea vine , daca nu - nu , e un drept , nu o obligatie , obligatoriu e doar pentru dvs. sa-l respectati , sa tineti copilul pregatit de plecare pana se sfarsesc orele tatalui . Daca sunteti in CCC , mai aveti putine luni si va veti intoarce la munca . Probabil , copilul va fi la cresa , gradinita . Cu acest program , el doar va dormi la dvs. in casa in zilele tatalui . Practic , daca ne gandim , excluzand orele de somn , tatal va sta mai mult cu copilul decat dvs. Odata stabilit oficial , nu veti putea schimba programul decat tot in instanta , si nu va fi usor . Poate va mai ganditi …
Ultima modificare: Duminică, 2 Noiembrie 2025
CHKa, utilizator
acest răspuns util
Programul este excesiv si obositor,, greu de dus practic pt dvs, atat in cursul saptamanii cat si in vacante, lasati o singura zi in cursul saptamanii, lasati 2 week end uri si parte din vacante, avand in vedere si varsta actuala a copilasului, dar si situatia din viitor cand va mai creste si va putea petrece mai mult timp cu tatal, inclusiv in vacante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare program de vizitare al tatalui TatianaM TatianaM In anul 2006 am divortat de fostul sot,cu care am un copil minor.Tutela mi-a fost incredintata in Anul 2007s-a pronuntat sentinta si programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Program de preluare minor gaz gaz Buna ziua! Inainte de toate, craciun fericit tuturor! In urma cu cateva luni sa decis la judecatorie urmatoarele: [quot]...dispune ca exercitarea ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil yasmy1979 yasmy1979 Buna ,sant o mama singura divortata cu un copil de 1an si noua luni. In urma divortului am picat de comun acord cu ex. sa viziteze copilul fara program, dupa ... (vezi toată discuția)