avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea care a decedat are 3 copii, doar 2 sunt in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea care a decedat are 3 copii, doar 2 sunt in ...

Buna ziua.Mama mea care a decedat are 3 copii,doar 2 sunt in viata si un nepot .La mostenirea dupa dansa ,are dreptul in cote egale si nepotul,sau doar copiii?toti 3 venim la mostenire cu drepturi egale?Va multumesc anticipat si o zi buna sa aveti.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:42, 2 Noiembrie 2025
Copiii si fiul copilului decedat, impart egal mostenirea, nepotul culege partea ce se cuvenea parintelui său.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiuni law_and_order law_and_order Buna ziua! sunt studenta la drept in anul 4 si invat pentru o restanta la drept civil - succesiuni. din pacate nu am putut sa ajung la cursuri si la seminarii, ... (vezi toată discuția)
Mostenitori din titlu de proprietate danieladumitrescu77 danieladumitrescu77 In anul 1993, in baza legii 18/1991 a fost emis un titlu de proprietate in care au fost trecuti 9 mostenitori ai proprietarei defuncte, care erau in viata la ... (vezi toată discuția)
Succesiune IOANBIRLEA IOANBIRLEA Buna ziua, as dori sa pun o intrebare legata de o succesiune dupa o persoana decedata care are in viata urmatoarele rudenii: o sora, si nepoti din 2 ramuri ... (vezi toată discuția)