avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1366 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Datorii prea mari
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Datorii prea mari

Fostul meu sot si tatal copiilor mei a ramas cu datorii mari de la o afacere usuata. Nu mai are bunuri personale, casa i-a fost luata de executorul judecatoresc. Sumele ramase sunt prea mari ca sa poata fi platite in viata asta. Are 50 ani, este sanatos, doar ca datoria este mult prea mare. Datoriile sint din 2018. Am inteles ca faliment personal nu poate declara, neavand varsta de pensionare. Nu lucreaza nu forme legale pentru ca altfel i se pune poprire pe salariu si nu mai poate contribui la cresterea copiilor. Exista vreo posibilitate sa i se steaga aceste datorii? Nu au fost facute cu intentie, din contra, a fost un om de afaceri serios, dar cateodata lucruri rele se intampla si oamenilor buni. As aprecia un raspuns util, iar daca exista un avocat care a avut succes cu un astfel de demers, pate apela si in privat. Este din Bucuresti. Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2025
Elena717, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 07:47, 4 Noiembrie 2025
Buna ziua

Am inteles ca faliment personal nu poate declara, neavand varsta de pensionare

Nu exista o asemenea prevedere legala.

Exista vreo posibilitate sa i se steaga aceste datorii?

Nu. Singura exceptie ar fi prescriptia.

Mai multe amanunte puteti afla aici:
[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2025
Avocat Lăzăruţiu Lucian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am mostenit o datorie blondemc89 blondemc89 Buna ziua, problema mea incepe de la faptul ca am mostenit tacit ceea ce mi-a lasat tatal meu in urma 2010 cand a decedat, sunt unica mostenitoare. ... (vezi toată discuția)
Executare intarziata danutz69 danutz69 Soacra mea a avt un unchi care a murit si in urma caruia a ramas un apartament ce revenea familiei , acesta neavand copii sau sotie.Unul dintre succesori l-a ... (vezi toată discuția)
Ajutor legal cu în legătură cu datorii vechi neplătite Mihail84 Mihail84 Buna ziua, In anul 2008, am făcut niște alegeri nefericite, reprezentand 2 credite de nevoi personale, unul in euro, unul în franci elvețieni. La scurt ... (vezi toată discuția)