avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dacă am o poprire pe salariu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dacă am o poprire pe salariu ...

Bună ziua am o întrebare la dvs dacă am o poprire pe salariu pentru un credit de ce mi se pune o a doua poprire pe un alt cont ,este legal?
Cel mai recent răspuns: marianliviuh , utilizator 19:57, 17 Noiembrie 2025
1 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luati o dovada de la institutie ca vi se opreste pe statul de plata si vorbiti cu executorul pentru ca asta este poprire dubla. Banca nu stie ca institutia vireaza deja poprirea conform hotararii de executare.
@laura1964 nu-i vorba de dublă poprire în acest topic. Poprirea se pune pe toate conturile bancare la câte banci ai cont curent.
Alți bani cum ar fi economii, depozite bancare, donații, cadouri, împrumuturi...., sunt poprite de creditor în cuantum de 100%.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca angajatorul a confirmat infiintarea popririi, trebuia in adresa de raspuns catre executor sa mentioneze si banca in care va vireaza salariul pentru a nu se dubla poprirea. Executorul nu stie care e contul in care se incaseaza salariul. Cred ca e o mica lipsa de comunicare si se poate rezolva amiabil cu un pic de rabdare. Daca pe acelasi cont de salarii intra si alte sume ele vor fi poprite în integralitate.
Nu i s-a dublat poprirea.

Deci dv. aveați o datorie la creditor pe care trebuia să o plătiți ieri, acum o lună sau un an. Creditorul are dreptul, pentru că nu ați achitat benevol suma, să își recupereze cât mai repede banii, executând tot ce găsește până își acoperă datoria. El nu poate fi obligat să accepte plata cu țârâita. Poate face demersuri să vă găsească toate conturile, mașinile, imobilele etc. și să le execute. Se oprește numai când și-a recuperat datoria.
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mie pt o datorie închipuită de 115 lei la Primaria S2, pt lipsa unui contract individual la gunoi deși se plătea prin asociație mi-au fost poprite 6 conturi. Au fost 5 conturi in lei si unul in Euro. Banii mi s-au luat din toate conturile si m-am trezit si cu ele blocate deși banii îi luaseră de 6 ori.
Nu vă spun câtă alergatura a fost pt deblocare pt ca nu puteam aștepta să trimită primăria adrese la bănci. Cât despre banii încasați nu i-am mai luat înapoi că era alt balamuc. Am cerut să fie scăzuti ulterior din impozite.
Deci se poate si mai rău și da... se poate pune poprire pe mai multe conturi.
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2025
marianliviuh, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este abuz sau nu? sept_mihaela sept_mihaela am poprire pe salariu 1|3 ,pe care societatea o livreaza lunar in contul executorului,de ce acum mi sss-au blocat si conturile?nu mai inteleg nimic,puteti dv ... (vezi toată discuția)
Executare silita, executor cu comportament dubios georalu1979 georalu1979 in luna marie 2014 a survenit o executare silita din partea unui BEJ pentru o banca,angajatorul a acceptat conform legii poprirea pe salariu ,actele au sosit ... (vezi toată discuția)
Poprire la banca sonya33 sonya33 buna ziua, am semnat ca fidejusor pt o societate, nestiind ce reprezinta termenul, eu eram imputernicita societatii; societatea nu si-a respectat obligatiile ... (vezi toată discuția)