avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am divortat la notar de doi Ani. Timp de un an și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am divortat la notar de doi Ani. Timp de un an și jumătate ...

Buna ziua

Am divortat la notar de doi Ani. Timp de un an jumate copilul de 7 Ani era 3 zile la tata si 3 zile la mine de comun acord. In Septembrie tatal copilului a inceput sa tot schimbe acest program El fiind plecat. In Luna octombrie a schimbat pt ca era plecat. Vreau sa mentioned ca atunci El nu a venit acasa la data stabilita de El. Am adus copilul la el la data stabilita si nu era acasa. Dupa 2 ore mi-o raspuns la mesaj ca El a crezut ca Maine trebuie sa vina. Am trimis la el conversatia anterioara. Raspunsul era ca El nu poate venii numai maine. Dupa cateva zile dupa ce o venit acasa si o mers copilul la el mi-o trimis mesaj din nou ca El VA Fi plecat 5 zile in noiembrie, bineinteles copilul trebuia sa fie si cu el in zilele alea. In urma cu cateva zile mi-o trimis mesaj din nou ca in decembrie VA Fi plecat din nou in weekend tocmai atunci cand copilul trebuia sa fie la el. Am trimis mesaj le El ca in weekendul Acela SI eu o sa fiu plecata cu lucru. Raspunsul era ca atunci copilul VA trebui sa stea cu bunica lui DACA eu nu sunt disponibila.(bunica fostului sot care are 80 de Ani si cu care copilul nu a stat Pana acuma singura). Ieri am primit din nou mesaj ca El nu VA Fi acasa de revelion si cateva zile in ianuarie. Bineinteles si in zilele acelea copilul trebuia sa fie la el. Cand am scris mesaj la el ca sa respected programul raspunsul era ca atunci DACA nu e bine asa copilul nu poate sa vine la mine de craciuni de loc pt ca in mod normal trebuie sa fie la el din 24-27. Vreau sa mentioned ca programul de craciuni era deja stabilit de noi in urma cu cateva luni. In 24 la mine si in 25 la el. Asi dorii sa stiu ce asi putea sa fac legat de aceasta problema. Ca in momentul de fata El nu respecta de loc programul stabilit de comun acord. Eu ma bucur DACA copilul sta Mai mult cu mine dar nici asa nu se poate ca El aduce cand vrea.
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 19:45, 5 Noiembrie 2025
Ce plan parental s-a semnat la notar ? adica domiciliul copilului , pensie alimentara , program de legaturi personale , etc. ? Nu cred ca s-a stabilit sa stea cate 3 zile la fiecare , copilul trebuie sa aiba un domiciliu stabil la unul dintre dvs. , in rest , a fost doar o intelegere verbala . Asa este ?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2025
CHKa, utilizator
Domiciliul stabil Este la mine. "Autoritatea parinteasca cu privire la copilul minor se VA exercita in comun de catre ambii parinti"atata scrie doar doar. Pensia alimentara Este de 500 Ron pe Luna. Da cum ati zis si dumneavoastra astea era doar o intelegere intre noi. Dar se pare ca El nu Mai vrea acest lucru si nu putem sa ajungem la o intelegere adica DACA El nu Mai vrea sa petreaca 3 zile cu ea pentru mine Este ok si asa, dar nu atunci cand El se trezeste ca acuma vreau dar saptamana viitoare nu Mai vreau. Cum ati zis copilul trebuie sa aiba in program normal, domiciliul stabil. Nu putem sa facem programul fiecare saptamana altfel dupa preferintele Lui.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai , nu-l faceti . Il anuntati ca , de acum inainte , se va respecta programul oficial din documente , ceea ce amandoi ati semnat . Cand nu poate respecta acest program , politicos ar fi sa va anunte , sa nu stea copilul sa-l astepte degeaba si sa fie amarat si dezamagit si sa se simta respins . Daca nu-si respecta data de vizita , aceea nu se reprogrameaza pe o alta data , ci … dispare , va veni la urmatoarea data din program si gata . Pare ca-i un deranj pentru tata programul pe care l-ati convenit verbal , si nu prea aveti ce face . Daca nu are sentimente de tata … nu le are si pace … Va trebui sa fiti ferma , sa impuneti regulile din planul parental si atat . Va dauneaza si dvs. , dar mai ales copilului , sa tot “ suciti “ programul si sa stati la dispozitia lui . Dupa cum daunator a fost - de la inceput - programul la care v-ati inteles : cum se va fi simtit copilul dvs. , plimbandu-se de colo-colo , fara sa aiba si el , ca toata lumea , o “ acasa “ a lui ? cata nesiguranta si teama va fi avand , gandindu-se ca , daca tati nu ma ia la el , poate nici mami nu ma va mai vrea , si atunci eu ce fac ? Nu stiti ce e in capsorul lui , cat de mici ar fi , copiii nu spun tot ce gandesc , dar se macina interior ca orice alt om … Trebuie sa aiba siguranta ca locul lui e la mama , iar tati , cand trebuie sa vina si nu o face , are foarte mult de lucru si nu poate pleca , ca trebuie sa castige bani sa poata sa-i cumpere lucruri … Gasiti dvs. ceva , sa nu fie ranite sentimentele copilului … Si , mai ales , sa nu creada copilul ca este respins de tata , sau sa nu auda ca tatal e … o jigodie ( cum ar cam fi ) , copiii au mare nevoie sa se mandreasca cu tatal lor , si sa stie ca sunt iubiti de el . Doar ganditi-va la ce v-am spus si procedati cum considerati ca e mai bine , pentru dvs. si - mai ales - pentru copil … PS . Cereti tatalui sa respecte plata pensiei de intretinere pentru minor , ba chiar - daca nu mai are alti copii - sa dea , din proprie initiativa , 25% din venitul lui pentru copil . Nu vrea - va adresati instantei , si-l va sili aceasta . Sa nu cumva sa renuntati la pensie , banii sunt ai copilului si nu aveti dreptul sa il lipsiti de ei . Autoritatea parinteasca comuna inseamna ca deciziile importante care-l privesc pe copil ( de sanatate , de cariera , etc. ) le veti lua impreuna .
CHKa, utilizator
Problema Este ca El nu Este de acord cu nici UN alt program numai 1 saptamana cu 1 saptamana. Deci o saptamana la el,o saptamana la mine cea ce nu e ok pt mine. El vrea 50/50 copilul la el dar numai cand are El chef si timp. Asi vrea sa stiu DACA eu am dreptul sa zic la el ca de acuma incolo programul VA for urmatoarea de exemplu ca merge la el 2 weekenduri?
DACA El nu Este de acord ce demersuri poate sa faca?
Multumesc
Nici unul . Maximum ce poate face este sa deschida o actiune in instanta , ca aceasta sa stabileasca un program de legaturi personale cu copilul sau . Daca e destept , va consulta un avocat care-i va spune cum fac instantele in Romania : stabilesc domiciliul copilului la mama , dau tatalui drept de vizita doua week-end-uri pe luna , o parte din vacante si cateva zile de sarbatori ( 1 - 2 ) . Dar acest program il aveti deja stabilit , in programul partental , nu se va schimba nimic . Ce importanta are ca el nu vrea ? Pai nu vreti nici dvs. ce vrea el … Binenteles ca aveti tot dreptul sa sustineti ca programul va fi cel pentru care ati semnat , e un document oficial si legal , va trebui sa-l respecte . Fiti putin mai ferma , mai puternica , nu va lasati intimidata de el . De ce va simtiti intimidata , timorata , inferioara ? nu va e cu nimic superior , chiar cu nimic … Si legea , si documentele pe care le-ati semnat amandoi , va sunt favorabile . Daca e obraznic , sau nesimtit , nu-l primiti in casa ( ca nu va obliga nimeni ) . La telefon , daca nu e politicos si rezonabil , il avertizati ca-i inchideti in nas , si , daca continua , chiar asa sa faceti . Daca persista , il anuntati ca il blocati pe telefon . Nu mai tineti seama de cum vrea unul , cum poate celalalt , tineti seama de ce-i mai bine pentru copil . Chiar daca ati trece la o saptamana cu o saptamana , e foarte rau pentru copil : va fi acasa la tata , pe urma , acasa la mama , si niciodata acasa la el . E total daunator pentru copil , nu se va simti in siguranta , ocrotit , asa cum toti ne simtim acasa la noi . El nu va avea o “ acasa “ . Puneti pe primul plan binele emotional al copilului , nu “ fitzele “ lui taicasu ... Chiar puteti fi puternica , pentru copilul ei , o mama poate fi leoaica … Nu va certati , dar nici nu cedati … Nu e de acord - trimiteti-l la instanta , sa stabileasca un judecator ce si cum …
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reședință alternanta copil Marian Lucaci Marian Lucaci Bună ziua, Am divorțat de 7 luni și am decis împreună cu fosta soție ca fetița noastră în vârstă de 8 ani să rămână la ea. Între timp mi-am ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
Plan parental elisabetatoma elisabetatoma Buna ziua! In urma unui proces de divort am avut parte de niste experiente extrem de nefericite cu doi avocati care m-au reprezentat. Au luat banii si cam ... (vezi toată discuția)