avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot lua ajutor de șomaj dacă am un depozit la banca?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot lua ajutor de șomaj dacă am un depozit la banca?

Pot lua ajutor de șomaj dacă am un depozit la banca??? Ajutorul de șomaj este stagiu contributiv sau este stagiu asimilat? Am 34 de ani lucrați dintre care 10 ani grupa 1 de munca plus 1 an de stagiu militar (plus 1 an ajutor de ajutor de somaj posibil in 2026)care este stagiul meu de cotizare? Realizez cei 35 de ani obligatorii de contributie,?? Mulțumesc mult pentru răspuns
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2025
Ion staicu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ion staicu , utilizator 12:46, 6 Noiembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu pot crede că acordarea șomajului poate fi condiționată de un depozit bancar. Șomajul în 2026 va fi stagiu de cotizare contributiv. Dacă realizați 35 de de stagiu contributiv, atunci - limită de vârstă la 60 ani.
Mulțumesc frumos pentru răspuns Deci care este stagiul meu de cotizare incluzând anii de grupa 1 .Mulțumesc frumos

Carp Mircea a scris:

Eu nu pot crede că acordarea șomajului poate fi condiționată de un depozit bancar. Șomajul în 2026 va fi stagiu de cotizare contributiv. Dacă realizați 35 de de stagiu contributiv, atunci - limită de vârstă la 60 ani.

Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2025
Ion staicu, utilizator
acest răspuns util
Din datele postate 35 ani stagiu contributiv cu șomaj. 10 ani grupa I aduc o reducere a vârstei standard de 5 ani, din 65.Limita de vârstă la 60 ani.
Mulțumesc frumos pentru răspuns deci perioada ajutorului de somaj constituie stagiu contributiv nu stagiu asimilat.

Carp Mircea a scris:

Din datele postate 35 ani stagiu contributiv cu șomaj. 10 ani grupa I aduc o reducere a vârstei standard de 5 ani, din 65.Limita de vârstă la 60 ani.

acest răspuns util
Doar perioadele in care s-a beneficiat de somaj si de ajutor de integrare profesionala prevazuta de Legea nr. 1/1991 sunt perioade necontributive la pensie, dar sunt asimilate stagiului de cotizare.
Ultima modificare: Joi, 6 Noiembrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Perioada in care am primit ajutor de somaj este stagiu contributiv ... Ion staicu Ion staicu Perioada in care am.primit ajutor de somaj este stagiu contributiv sau stagiu asimilat???? Răspunsurile au fost împărțite eu nu știu ce să mai cred. ... (vezi toată discuția)
Pensie la 60 de ani fara penalizare? DanutBogdan DanutBogdan Buna ziua, Am 60 de ani (in august 2025), 34 de ani de contributie la pensii, 5 ani de facultate la zi, 9 luni de armata, 9 luni de somaj in anul 1996. Pot ... (vezi toată discuția)
Somajul este perioada contributiva? am 34 de ani si 6 luni vechime ... DanutBogdan DanutBogdan Somajul este perioada contributiva? Am 34 de ani si 6 luni vechime contributiva. Daca as intra in somaj pentru 6 luni, s-ar calcula ca si perioada ... (vezi toată discuția)