avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Care este diferența dintre ajutorul de șomaj și ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Care este diferența dintre ajutorul de șomaj și șomaj tehnic. ...

Care este diferența dintre ajutorul de șomaj și șomaj tehnic. Ambele sunt perioade contributive sau sunt perioade asimilate stagiului de cotizare. Mulțumesc mult pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: Ion staicu , utilizator 15:39, 6 Noiembrie 2025
Șomaj tehnic

Angajatul nu își desfășoară activitatea pentru o perioadă determinată de angajator, dar contractul de muncă rămâne valabil.

Șomaj (indemnizația de șomaj)

O plată primită de la stat de către persoanele care și-au pierdut locul de muncă prin demisie sau, în anumite condiții, prin concediere.

Ambele sunt perioade contributive.
Care din cele doua este perioada contributiva si care este perioada asimilata

Ion staicu a scris:

Care este diferența dintre ajutorul de șomaj și șomaj tehnic. Ambele sunt perioade contributive sau sunt perioade asimilate stagiului de cotizare. Mulțumesc mult pentru răspuns

Ultima modificare: Joi, 6 Noiembrie 2025
Ion staicu, utilizator
Adică ambele contribuie la stagiul complet de cotizare de 35 de ani. Mulțumesc frumos pentru răspuns

Cornel Vasile a scris:

Ambele sunt perioade contributive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lua ajutor de șomaj dacă am un depozit la banca? Ion staicu Ion staicu Pot lua ajutor de șomaj dacă am un depozit la banca??? Ajutorul de șomaj este stagiu contributiv sau este stagiu asimilat? Am 34 de ani lucrați dintre ... (vezi toată discuția)
Perioada in care am primit ajutor de somaj este stagiu contributiv ... Ion staicu Ion staicu Perioada in care am.primit ajutor de somaj este stagiu contributiv sau stagiu asimilat???? Răspunsurile au fost împărțite eu nu știu ce să mai cred. ... (vezi toată discuția)
Echivalare stagiu contributiv din alt sistem de pensii Alex2705 Alex2705 Buna ziua, se poate adauga la stagiul contributiv din sistemul public de pensii, cativa ani realizati in sistemul de pensii al avocatilor (inainte de angajarea ... (vezi toată discuția)