avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce se intampla cu actiunile detinute dupa ce firma s-a ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce se intampla cu actiunile detinute dupa ce firma s-a retras dupa piata de capital?

Buna ziua!
Ce se intampla cu actiunile detinute de un actionar care nu a acceptat o oferta publica de cumparare si firma s-a retras de pe piata de capital?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:28, 6 Noiembrie 2025
Acționarul majoritar deține peste 90% din capitalul social și din drepturile de vot;

A finalizat o ofertă publică de preluare adresată tuturor acționarilor;

După încheierea ofertei, a ajuns la pragul de peste 90%;

Solicită ASF-ului aprobarea pentru declanșarea procedurii de preluare obligatorie. Și delistarea.

ASF aprobă procedura, iar minoritarii sunt obligați prin lege să își vândă acțiunile. Chiar dacă nu-si manifesta în niciun fel interesul de a vinde, banii corespunzători actiunilor deținute vor fi puși la dispoziția lor în cont bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionar minoritar care nu vrea sa vanda actiunile apetra apetra intr o societate pe actiuni cu 7 actionari, 6 au vandut unui tert, care a devenit actionar majoritar (89%). desi cel de al saptelea a primit o oferta ... (vezi toată discuția)
Dividende de la actiuni detinute la o societate katyS katyS Pana in anul 2012 am primit dividende de la o societate in urma depunerii la o societate a cupoanelor pe care le-am primit cu totii dupa decembrie 1989. La ... (vezi toată discuția)
Inchidere s.a. bog.dan bog.dan Buna seara, puteti sa imi spuneti cum se poate ca o societate listata pe RASDAQ sa fie transformata in societate de tip inchis ? Care sunt criteriile pentru ... (vezi toată discuția)