Buna ziua, in data de 8.11.25 am circulat in afara orasului, dar abia dupa trecerea prin dreptul camerei CNAIR mi-am amintit ca am rovinieta expirata. Am oprit la primul OMV si am cumparat rovinieta, cu inceput valabilitate din acel moment. Sunt pasibil sa primesc amenda ? Va multumesc.
Dacă autovehiculul este înmatriculat în România, nu sunteți pasibil de amendă, întrucât beneficiați de prevederile art. 5 alin. (2^1) din Legea nr. 226/2023 privind aplicarea unor tarife rutiere pe rețeaua de drumuri naționale din România, conform cărora: „(2^1) Prin excepție de la prevederile alin. (2), utilizatorii vehiculelor înmatriculate în România pot achita rovinieta pentru ziua în curs până cel târziu la ora 24 a zilei următoare.”
Revin cu o rectificare la răspunsul anterior:
Din păcate, sunteți pasibil de amendă, întrucât prevederea legală menționată – art. 5 alin. (2^1) din Legea nr. 226/2023 – nu a intrat încă în vigoare, deși a fost publicată în Monitorul Oficial din 7 noiembrie 2024.
Aceasta va intra în vigoare la data de 1 iulie 2026.
Până la acel moment, rovinieta trebuie să fie valabilă înainte de utilizarea drumurilor naționale pentru a evita sancționarea.
amenda rovinieta
crival
Buna seara. Am primit astazi 28.04.2017 o amenda de la CNAIR pentru ca in 08.11.2016 am fost surprins de o camera fixa de control a rovinietei circuland pe ... (vezi toată discuția)