avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparația terasei blocului - clarificări
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparația terasei blocului - clarificări

Bună seara!
Aș dori să știu dacă mă poate lămuri și pe mine, proprietar al unui apartament et. 4, după ce este amânată data începerii lucrării pentru repararea terasei blocului, chiar și la data la care s-a început lucrarea, noi ca proprietari/locatari contribuabili la plata pt aceasta să nu avem prezentat niciun document ce reprezintă exact ce înseamnă această lucrare (fiind vorba și de o demolare a unui pod pe lângă hidroizolația necesară) dar și exact ce sume trebuiesc plătite, mai exact acel deviz tehnic, deși am cerut să ni se prezinte de nenumărate ori. (Este în regulă ca plata pentru o astfel de lucrare să se încaseze pe aceeași chitanță cu întreținerea lunară sau trebuie încasată cu o chitanță separată? )
Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Pavel Mihaela Alina , utilizator 17:25, 18 Noiembrie 2025
Buna ziua

Adresati-va in scris presedintelui. Este obligat conform legii 196/2018 (art 57 lit e) sa va raspunda in termen de maxim 10 zile.

De asemenea, tot conform legii 196/2018 (art 28 alin1 ), aveti dreptul să fiti informat în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea asociației, să solicitati în scris și să primiti copii după orice document al acesteia.

Pentru fondul de reparatii (daca platiti in numerar) se va emite chitanta separata. Daca platiti prin ordin de plata sau online (e-bloc sau platforme similare) nu aveti cum sa primiti chitanta.
Mulțumesc pentru răspuns.
Teoria cu cerutul de copii după documente o știu, dar oricum nu se ține seama de nicio cerere. Întrebarea mai importantă este dacă este legal ca să se înceapă o lucrare de hidroizolație dacă nu s-a prezentat niciun deviz tehnic, fără să știe nimic de nicio sumă?
Mulțumesc

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Adresati-va in scris presedintelui. Este obligat conform legii 196/2018 (art 57 lit e) sa va raspunda in termen de maxim 10 zile.

De asemenea, tot conform legii 196/2018 (art 28 alin1 ), aveti dreptul să fiti informat în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea asociației, să solicitati în scris și să primiti copii după orice document al acesteia.

Pentru fondul de reparatii (daca platiti in numerar) se va emite chitanta separata. Daca platiti prin ordin de plata sau online (e-bloc sau platforme similare) nu aveti cum sa primiti chitanta.

Buna ziua

Legea nu impune din start existenta ofertelor sau a devizelor.

Conform legii 196/2018 (art 53, lit l) adunarea generală a proprietarilor membri ai asociației de proprietari poate stabili plafoanele minime de la care achiziționarea bunurilor sau contractarea serviciilor se face pe baza ofertelor operatorilor economici.

Deci depinde de ce alte decizii au fost luate in trecut. Daca de exemplu s-a hotarat ca pentru orice cheltuiala mai mare de 1000 de lei sa existe oferte atunci clar acel deviz ar fi fost necesar. Daca nu s-a stabilit acest lucru in trecut, atunci nu e nevoie.

Insa ca regula de buna practica, nu poti incepe o lucrare nestiind macar orientativ suma finala. Dar repet, nu este o cerinte legala.

Daca nu va raspunde la solicitari, faceti sesizare la primarie.
Mulțumesc mult pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict asociație proprietari Stefannn Stefannn Bună ziua! Prezint următoarea speță: Eu sunt plecat în străinătate, apartamentul meu este situat la ultimul etaj al unui bloc cu 4 etaje. In urma ... (vezi toată discuția)
Locuiesc într-un bloc cu 2 scări, cu acoperiș de țiglă comun ... Nana59 Nana59 Locuiesc într-un bloc cu 2 scări, cu acoperiș de țiglă comun și poduri separate pentru fiecare scară. - Pentru reparațiile din pod, ce se află sub ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face,dacă la cererea administratorului,nu se întrunește ... Bukkos Agneta Bukkos Agneta Ce se poate face,dacă la cererea administratorului,nu se întrunește jumătate plus unu din numărul de proprietari în vederea izolării acoperișului ... (vezi toată discuția)