avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflict asociație proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflict asociație proprietari

Bună ziua! Prezint următoarea speță:

Eu sunt plecat în străinătate, apartamentul meu este situat la ultimul etaj al unui bloc cu 4 etaje. In urma unor infiltrații prin stratul de smoală?! al acoperișului au apărut pete de apă pe tavan. Asta se întâmpla în februarie, am sesizat asociația de proprietari printr-un email cu pozele de rigoare atașate. Dânșii mi-au trimis un număr de înregistrare al sesizării, apoi în aprilie am cerut un update in urma căruia mi-au oferit contactul unui "meseriaș". A rămas că fratele meu îl va contacta atunci când va merge în oraș.
La finalul lunii mai primesc un email in care mi se cere să plătesc suma XXX ca urmare a ceea ce-au decis ei la ședință. Am contactat persoana care s-a semnat în email, o anume doamnă cenzor, și am cerut lămuriri cu privire la costuri cat și la repartizarea costurilor. Discuția nu a decurs într-un mod plăcut, in special când am cerut un deviz și o explicație mai detaliată a distribuirii costurilor. Nu s-a ajuns la vreun consens în urma conversației telefonice, iar ca urmare am trimis un email in care am specificat că refuz oferta până primesc devizul și explicațiile respective.
Astăzi primesc poză cu textul următor (am scos datele personale + a se scuză greșelile gramaticale ale doamnei cenzor):
In sedinta de comitet din data de 14.07.2023, in urma referatului prezentat si inaintat in sedinta membrilor CEX de catre d-na cenzor XXX, referat intocmit in urma discutiei telefonice avuta cu dumneavoastra cu privire la modul de repartizare a cheltuielilor de reparatii hidroizolatie, cat si a tonului dumneavoastra necivilizat cu acuze aduse acesteia, coraborat cu emailul dumneavoastra in care refuzati oferta, va
comunicam urmatoarele
Conform art 67 al 1 din Legea 196/2018, in urma analizei ofertelor, membri CEX a hotarat efectuarea lucrarii cu firma care a a oferit conditii de pret, executie, calitate si garantie mai avantajoase
Cu toate ca v-am solicitat prezenta dumneavoastra, s-au a unui imputernicit in
timpul constatarii, ati ignorant solicitarea noastra
In conformitate cu Legea 196/2018 si a Hotararii Adunarii Generale, lucrarile de
reparatii care depasesc suma de 1500 de lei, vor fi efectuate dupa strangerea a
cel putin 50% din valoarea lucrarii
In conformitate cu Legea 196/2018 si a Hotararii Adunarii Generale, d-na
cenzor v-a prezentat modul de repartizare a cheltuielilor
In conformitate cu Legea 196/2018 si a Hotararii Adunarii Generale, solicitarea
de eliberare de copii dupa documente se face in scris, cu aprobarea in sedinta de
catre membrii CEX si cu achitarea sumei de 15,00 lei/pag
- In ce priveste acuzele catre cenzor ca este platita sa va stea la dispozitie" va
recomandam sa cititi Legea 196/2018 si sa participati la adunarile generale ale
asociatiei
In ce priveste solicitarea dumneavoastra de a repara doar pe portiunea unde aveti
infiltratii, va comunicam ca firmele contactate nu sunt dispuse sa faca reparatii doar pe portiuni si sa dea si garantie la lucrare.
Fata de cele prezentate mai sus va informam ca ne declinam responsabilitatea de a aproba efectuarea de reparatie hidroizolatie si va solicitam expres sa prezentati dumneavoastra membrilor CEX propunerea de minim 2 oferte si firma agreata de dumneavoastra, cu asumarea responsabilitatii garantii pentru lucrarea ce va fi efectuata.
Pentru mai multe lamuriri va invitam la sedinta CEX de luna urmatoare, la o
data care o sa va fie comunicata.

Nu mi-a fost comunicată la niciun moment vreo invitație la vreo adunare. Comunicarea a avut loc prin email, mai puțin apelul avut cu doamna cenzor. Acuzele cu privire la tonul meu și alte mențiuni asemănătoare sunt invenții. Discuția a luat amploare în momentul în care am cerut deviz + detalii iar dansa a devenit defensivă.
Nu am nimic împotriva plății, doar am vrut și vreau transparență. Suma nu e exorbitant de mare, dar cred că e și altceva la mijloc. In orice caz, fratele a reușit între timp să repare porțiunea cu probleme, era vorba de o zona de câțiva cm.
Ce părere aveți despre situația respectivă?
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2023
Stefannn, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 13:19, 26 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va confruntati cu situatie delicata deoarece nu va aflati la locatie sa puteti discuta direct cu reprezentantii asociatiei de proprietari
Terasa necirculabila a blocului de locuit in comun reprezinta parte comuna a carei stare tehnica intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Tehnic nu se recomada executarea de hidroizolatii partiale deoarece in timop nu asigura efectul dorit si lucrarea nu beneficiaza de garantie
Vedeti ca am raspuns deja ce aveti de facut aici:
www.avocatnet.ro/forum/discu...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Mulțumesc pentru răspuns, dar problemele sunt ușor diferite. La mine problema principală e lipsa de transparență și explicații cu privire la distribuirea costurilor.

w_v_w_v a scris:

Vedeti ca am raspuns deja ce aveti de facut aici:
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Solicitati iar lamuri si factura unde e 15lei/pagina la copiator.
Ce de treaba sunt. Trebuia sa puna 1000lei pe pagina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce lege obliga asociatia de proprietari sa afiseze adresa de email si nr. de telefon? gev gev Deoarece asociatia de proprietari refuza sa afiseze adresele de email si numerele de telefon ale presedintelui asociatiei si cenzorului, spunand ca nu ii ... (vezi toată discuția)
Înlocuire coloană principală Shiva Shiva Înlocuire coloană principală Bună ziua, Anul trecut au apărut infiltrații de apă la mine în apartament de la coloana principală de apă care are ... (vezi toată discuția)
Şedinţă decizie reparaţii terasă acoperiş LoAlice LoAlice Bună ziua. M-am documentat în legătură ce ar putea presupune un demers pentru repararea unei terase a scarii blocului. Am depus la asociaţie o sesizare ... (vezi toată discuția)