avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Am fost in somaj pana in data de 10 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Am fost in somaj pana in data de 10 septembrie, in ...

Buna ziua.
Am fost in somaj pana in data de 10 septembrie, in acest caz avand calitatea de asigurat pana in data de 10 octombrie.
Din motive personale nu am dorit sa risc sa raman neasigurata, asa ca in data de 10 octombrie am achitat prima transa din asigurarea de sanatate.
Acum in 3 noiembrie am reusit sa ma angajez.
Intrebarea mea ar fi daca exista cumva vreo posibilitate ca suma ramasa sa nu o achit, deoarece fiind angajat se va plati contributia la sanatate?
Sau sa plateasca angajatorul suma ramasa? (ideea ar fi sa nu fie platita dublu)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:58, 22 Noiembrie 2025
Da, exista posibilitatea ...mergeti la Casa de Asigurari de Sanatate si la ANAF cu adeverinta de salariat care sa ateste ca v-ati incadrat in munca de la data de....
Am sunat la cei de la Casa de asigurari si mi-au zis sa iau legatura cu cei de la Anaf, dar din cate stiu ei nu mai exista posibilitatea din 1 ianuarie 2025 pentru declaratia rectificativa.
Adica odata ce am depus declaratia, am ramas cu o datorie fata de stat, desi m-am angajat si se va plati asigurarea de catre angajator.
Exista vreo lege, articol care sa demonstreze ca se poate face ceva, sa nu se ia banii dublu?
Multumesc.
Declarațiile, potrivit C.proc.fisc., art. 105, pot fi corectate prin depunerea unei declarații rectificative.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Momentan ma aflu in indemnizatie de somaj pana in ... D.Renata D.Renata Buna ziua. Momentan ma aflu in indemnizatie de somaj pana in data de 10 septembrie 2025. As dori sa aflu cum se procedeaza in cazul meu cu noile ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi platesc singura cass? adriana.toader92 adriana.toader92 Buna ziua! Angajatorul m-a platit pana acum cu contract individual de munca si drepturi de autor. Incepand din septembrie, ma va plati doar pe drepturi ... (vezi toată discuția)
Asigurat sanatate in declaratia 112 mmanuela mmanuela Un salariat are concediu medical toata luna in continuare. In declaratia 112 ANEXA 2 in sectiunea date de identificare a asiguratului in caseta ... (vezi toată discuția)