avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am 2 copii, la unul am eu custodia si la unul mama. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am 2 copii, la unul am eu custodia si la unul mama. Mama nu lucreaza, ...

Am 2 copii, la unul am su custodia si la unul mama. Mama nu lucreaza, atunci deu pot fi obligat la plata pensiei alimentare pentru copilul care se află la mama?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 09:44, 14 Noiembrie 2025
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, e copilul dvs și sunteți obligat la plata unei pensii de întreținere.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mama lucreaza sau nu, nu are nicio importanta vis a vis de obligatia dvs de a achita pensie pentru copilul a carui locuinta se afla la aceasta.

Exista hotarare care va obliga la plata ?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa cum si mama e obligata , dupa cate stiu , la plata unei pensii de intretinere pentru copilul pe care il creste tatal . Obligatiile sunt identice pentru fiecare parinte . Chiar daca nu lucreaza , tot e obligata - la fel cu tatal - sa-si intretina ambii copii .
Dar e corect ca unul dintre părinți sa aiba custodia exclusivă pt copilul care se afla la el si il întreține si pt celalalt sa plătească pensie?

Adrian ALBU a scris:

Da, e copilul dvs și sunteți obligat la plata unei pensii de întreținere.

Buna ziua doamnă avocat Gerber, eu va inteleg ca un parinte trebuie sa aibă grija de copii, dar de ce doar intotdeauna tatăl trebuie sa plătească? In cazul de față un copil este la tată si unul la mamă. In cazul acesta mama nu are nici o obligatie?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Daca mama lucreaza sau nu, nu are nicio importanta vis a vis de obligatia dvs de a achita pensie pentru copilul a carui locuinta se afla la aceasta.

Exista hotarare care va obliga la plata ?

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu copilul dupa divort ? AliceW AliceW Buna ziua ! Am o problema . Sa zicem ca doi parinti au divortat , iar acum se judeca pentru custodia copilului . Mama vrea custodia totala si vrea sa ... (vezi toată discuția)
Probleme de familie intre tineri victoria53 victoria53 Va rog daca cineva ma poate lamuri in anumite chestinuni legale.Doi tineri casatoriti care au un copil nu se inteleg de mult timp dar nu au divortat si stau in ... (vezi toată discuția)
Se poate obține pensie de întreținere când plătitorul nu are venituri declarate? Mihamyky Mihamyky Buna seara! Am o nepoțica de 3 ani care de la vârsta de 8 luni tatăl acesteia nu vrea sa mai audă de ea și nu vrea sa plătească pensie alimentară. A ... (vezi toată discuția)