avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat o casa acum 8 ani . Acum dupa noile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat o casa acum 8 ani . Acum dupa noile masuratori ...

Buna ziua . Am cumparat o casa acum 8 ani . Acum dupa noile masuratori de teren primaria a scos CF noi si surpriza ,eu detin doar casa iar pe gradina este alt proprietar mort de 26 de ani . Este primul proprietar al casei am descoperit . Dar terenul este in legea 18/1991. Iar defunctul are titlu de proprietate emis ,dar primaria spune ca nu este intabulat titlu . De 2 saptamani umblu sa rezolv actele sa intru in legalitate cu gradina si nimeni nu imi da nici o solutie . Puteti sa imi dati un sfat de unde sa incep . Am fost de 3 ori la primarie , la cadastru la notar , si tot ma trimit intr-un cerc . In actele de vanzare- cumparare este mentionat de notar sa fac demersuri necesare atribuirii in proprietate a terenului aferent . Tin sa mentionez ca pe actele de vanzare cumparare este trecut Statul roman pe gradina , iar acum dupa masuratorile primariei si schimbarea CF-ului este trecut primul proprietar din 1930
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2025
Rozy50, utilizator
Cel mai recent răspuns: marianliviuh , utilizator 19:46, 17 Noiembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înseamnă ca ați cumpărat doar casa, nu si terenul.
Ar trebui sa găsiți moștenitorii proprietarului, aceștia sa dezbata succesiunea, apoi sa vă vândă terenul respectiv.
acest răspuns util
Succesiunea s-a facut , altfel nu puteau sa vanda casa.

raluk0207 a scris:

Înseamnă ca ați cumpărat doar casa, nu si terenul.
Ar trebui sa găsiți moștenitorii proprietarului, aceștia sa dezbata succesiunea, apoi sa vă vândă terenul respectiv.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie văzute acte, mergeți la un avocat. Este nevoie și de un istoric de rol de la primărie ca să vedeți actele de la baza înregistrărilor la DITL.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă dvs ati cumpărat casa si teren, atunci sunteti proprietar. Contactati un topograf care sa faca masuratorile si cereti întocmirea cărții funciare pentru imobilul dobândit prin cumpărare. Aveți nevoie de martori care sa dea declarație ca sunteți proprietar, locuiți/ati locuit sau faceți ceva, construiți/renovați/reabilitați/plantați, va manifestați ca un proprietar al casei si al terenului împrejmuit sau nu.
Se vor face mențiuni in cartea funciară cu privire la diferențe. Înarmați-vă cu răbdare, căci durează.
Diferențele le veți rezolva la Primărie ulterior, printr-o cerere oficială sau în instanță. Apelați la ajutorul unui avocat pentru acțiunea acesta, pentru că merită. Cărțile funciare făcute de primării si înregistrările in registrul agricol sunt, din păcate, deseori greșite. Nu întrebați de ce. Nici ei nu știu.
acest răspuns util
Cărțile funciare sunt ținute de oficii sau birouri de carte funciară care funcționează sub Agenția Națională de Cadastru și Carte Funciară. Toate birourile regionale și oficiile respectă aceeași legislație și aceleași standarde. Primăriile nu fac cărți funciare, doar asigură fondurile pentru realizarea cadastrului sistematizat care se face de aceiași profesioniști și topografi autorizați de ANCPI.
Nu știm ce a cumpărat userul în lipsa contractului, pare că are doar folosința terenului, nu știm, trebuie văzut. Pare că deja există CF privind terenul, din ce ne spune userul, nu se mai poate face încă o CF pe același teren.

Alte discuții în legătură

O intrebare va rog mult ce date contine extrasul cf? va rog sami spuneti daca masuratorile topografice sant incluse in acel cf? la o casa cu anexe gospodaresti si teren,iar in cazul ... (vezi toată discuția)
Cadastru, carte funciara flori2009 flori2009 Buna! Sunt in ceata totala si as avea nevoie de o lamurire. Detin un imobil in provincie iar ca si act de proprietate am o hotarare care tine loc de act ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,detin un teren trecut extravilan in cadastru si in ... Elenipanagos Elenipanagos Buna ziua,detin un teren trecut extravilan in cadastru si in cartea funciara,dar in noile planuri ale primariei jumate este trecut intravilan,ce trebuie ... (vezi toată discuția)