avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu si fratele meu ne-am hotarit sa construim o casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu si fratele meu ne-am hotarit sa construim o casa ...

Buna ziua,eu si fratele meu ne-am hotarit sa construim o casa cu doua apartamente.Am contribuit cu un avans de 95000€ iar restul urma sa-l platesc dupa ce mi-as fii vindut casa. Am ajuns la mari neintelegeri deoarece nu a intabulat terenul si pe numele meu,iar noi am facut doar o hirte scrisa de mina si semnata de amindoi cu mama ca martor. L-am rugat sa legalizam imprumutul notarial dar m-a respins de 3 ori argumentind ca nu ma poate plati acum. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 13 Noiembrie 2025
Yogananda, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 21:52, 15 Noiembrie 2025
Nu ati cumparat terenul impreuna, nu sunteti coproprietari pe teren?
A primit banii pentru intabularea terenului,dar l-a trecut pa numele lui argumentind ca separarea se v-a face cind se intabuleaza casa

Doamna, pana la intabulare, l-ati cumparat, nu? Sau de unde ati dobandit terenul?
cel mai simplu ar fi sa va intelegeti pe baza realitatii actuale: cine cu ce bani a contribuit si care va sunt intentiile de aici incolo. eventual impartiti proprietatea, daca asa e mai simplu. autentificati (notar) aceasta intelegere astfel incat sa puteti intabula. puteti fixa si un termen rezonabil de stingere a datoriilor. conditia este ca sa existe buna credinta de ambele parti.
daca nu va intelegeti o sa ajungeti in justitie, unde aveti numai de pierdut. amandoi. exista multe cazuri in care un proces, desi legal, produce pierderi ambelor parti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.Am primit in 2004o hirtie la de starea civila pentu a face succesiunea dupa bunica.Am fost astazi la notar cu aceasta hirtie iar succesiunea nu s-a ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare ContSters98379 ContSters98379 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Mama mea trebuie sa primeasca dela bunica mea, 20 ari de pamant, loc de casa. As dori sa stiu ce acte trebuie facute pt a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu legile...18/1991,,169/1997,,247/2005 rog ajutor !!!!!!!! peker9 peker9 In anul 1961 bunicul meu primeste o suprafata de 1700mp. constind in casa curte si gradina conform incheierii data de Tribunalul Raionului ilia -hunedoara.in ... (vezi toată discuția)