Buna ziua,eu si fratele meu ne-am hotarit sa construim o casa cu doua apartamente.Am contribuit cu un avans de 95000€ iar restul urma sa-l platesc dupa ce mi-as fii vindut casa. Am ajuns la mari neintelegeri deoarece nu a intabulat terenul si pe numele meu,iar noi am facut doar o hirte scrisa de mina si semnata de amindoi cu mama ca martor. L-am rugat sa legalizam imprumutul notarial dar m-a respins de 3 ori argumentind ca nu ma poate plati acum. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Multumesc.
cel mai simplu ar fi sa va intelegeti pe baza realitatii actuale: cine cu ce bani a contribuit si care va sunt intentiile de aici incolo. eventual impartiti proprietatea, daca asa e mai simplu. autentificati (notar) aceasta intelegere astfel incat sa puteti intabula. puteti fixa si un termen rezonabil de stingere a datoriilor. conditia este ca sa existe buna credinta de ambele parti.
daca nu va intelegeti o sa ajungeti in justitie, unde aveti numai de pierdut. amandoi. exista multe cazuri in care un proces, desi legal, produce pierderi ambelor parti
Succesiune
ContSters295489
Buna ziua.Am primit in 2004o hirtie la de starea civila pentu a face succesiunea dupa bunica.Am fost astazi la notar cu aceasta hirtie iar succesiunea nu s-a ... (vezi toată discuția)