avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
LIVE, ACUM (325 PARTICIPANȚI) SSM: Evaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca copilul are 3 ani și e trecut pe numele fostului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca copilul are 3 ani și e trecut pe numele fostului ...

Buna ziua,daca copilul are 3 ani și e trecut pe numele fostului soț dar tatăl biologic vrea sa îs recunoască copilul ce e de făcut mai se poate da in tribunal pentru tăgadă???
Și cam care ar fi termenul la acest proces???cat dureaza
Cel mai recent răspuns: melindam , utilizator 20:59, 13 Noiembrie 2025
Calea legală este acțiunea în tăgada paternității. Soluționarea definitivă a unei astfel de cauze, este adesea un proces de durată și poate dura ani de zile, în funcție de instanță.
Și dacă fostul soț se prezintă și el și zice că nu e tatăl biologic atunci se poate termina mai repede procesul adică durează mai puțin????
Și actualul adică tatăl copilului el deschide procesul???

Alessandra Banu a scris:

Calea legală este acțiunea în tăgada paternității. Soluționarea definitivă a unei astfel de cauze, este adesea un proces de durată și poate dura ani de zile, în funcție de instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Inregistrare copil din relatie extraconjugala cristina130 cristina130 buna ziua as vrea sa ma ajutati cu o nelamurire. sunt casatorita si am un copil dintr-o relatie extraconjugala , cu sotul sunt in divort iar legea m-a obliga ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui copil minor Dobrescu Mariana Dobrescu Mariana Am divortat si am un copil minor in varsta de 12 ani cu actualul barbat.Cum sa procedez ca actualul barbat fiind si tatal copiluli sa poata sal treaca pe ... (vezi toată discuția)