Mama a fost internata intr-un spital privat, iar dupa 5 zile a fost operata, ulterior operatiei a mai stat internata o saptamana. Aici am gasit singurul medic care sa vrea sa o opereze, deoarece la stat, unde este dansul, era inchisa sectia de ATI.
Noi am primit o oferta pe operatie, cu zile incluse si alte ingrijiri.
Problema este ca exista o incertitudine in costul decontului de cheltuieli dat de catre spital, plus cateva facturi gresite. Nu stim exact daca cele 5 zile, incluzand cazare, anestezie, medicamente si ingrijiri, au fost incluse in pachetul operatiei sau au fost puse separtat pe lista de cost final.
Singura modalitate de a afla este prin fisele pacientului, pe zile. Dar, spitalul a spus ca el nu a dat niviodata asa ceva si tot au incercat sa ne explice ca totul e corect. Exista cateva indoieli, incepand cu diferente intre decont pacient si decont cheltuieli, facturi gresite si stornate. Suma este foarte mare, iar afectiunea necesita si o alta operatie ulterioara.
Intrebarea este daca exista un temei legal prin care sa pot cere aceste fise, pentru a verifica exact. Momentan, am discutat doar cu coordonatorul de sectie, neputand lua legatura cu managerul spitalului
Pacientul are dreptul să fie informat cu privire la costurile aferente demersurilor medicale. Formulați o solicitare scrisă, pe care să o înregistrați, iar în funcție de răspuns și de circumstanțe, puteți încerca soluționarea amiabilă a situației sau, dacă acest lucru nu este posibil, vă puteți adresa instanței.