avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Fise pacient pe zile
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Fise pacient pe zile

Buna ziua,

Mama a fost internata intr-un spital privat, iar dupa 5 zile a fost operata, ulterior operatiei a mai stat internata o saptamana. Aici am gasit singurul medic care sa vrea sa o opereze, deoarece la stat, unde este dansul, era inchisa sectia de ATI.
Noi am primit o oferta pe operatie, cu zile incluse si alte ingrijiri.
Problema este ca exista o incertitudine in costul decontului de cheltuieli dat de catre spital, plus cateva facturi gresite. Nu stim exact daca cele 5 zile, incluzand cazare, anestezie, medicamente si ingrijiri, au fost incluse in pachetul operatiei sau au fost puse separtat pe lista de cost final.
Singura modalitate de a afla este prin fisele pacientului, pe zile. Dar, spitalul a spus ca el nu a dat niviodata asa ceva si tot au incercat sa ne explice ca totul e corect. Exista cateva indoieli, incepand cu diferente intre decont pacient si decont cheltuieli, facturi gresite si stornate. Suma este foarte mare, iar afectiunea necesita si o alta operatie ulterioara.

Intrebarea este daca exista un temei legal prin care sa pot cere aceste fise, pentru a verifica exact. Momentan, am discutat doar cu coordonatorul de sectie, neputand lua legatura cu managerul spitalului

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alessandra Banu , Avocat 14:22, 14 Noiembrie 2025
Pacientul are dreptul să fie informat cu privire la costurile aferente demersurilor medicale. Formulați o solicitare scrisă, pe care să o înregistrați, iar în funcție de răspuns și de circumstanțe, puteți încerca soluționarea amiabilă a situației sau, dacă acest lucru nu este posibil, vă puteți adresa instanței.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer pacient de la spital de la stat catre spital privat Ancp Ancp VA ROG MULT SA IMI RASPUNDETI CAT DE URGENT SE POATE!! E grav!! Pacientul este internat la Spitalul Universitar din Bucuresti,a suferit in accident de masina ... (vezi toată discuția)
Externare pacient in stare critica ContSters422418 ContSters422418 Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta obtinerii unui sfat intr-o situatie foarte delicata. In cazul in care nu am ales corect categoria din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ma confrunt cu o problema legata de un membru al familiei ... fbogdan96 fbogdan96 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema legata de un membru al familiei mele care a fost operat la un chist ovarian. Operația s-a efectuat prin laparoscopie, ... (vezi toată discuția)