avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instituția procesuală a amânării pronunțării ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instituția procesuală a amânării pronunțării pentru max ...

Instituția procesuală a amânării pronunțării pentru max 15 zile.
Dacă motivul amânării este neacordarea unui termen pentru lipsa apărare, noul cod de procedură civilă spune explicit că înainte de pronunțare se pot depune concluzii scrise.

Dacă instanța civilă amână pronunțarea, fara a expune oral sau scris nici un motiv, se subînțelege implicit că se pot depune concluzii scrise ?
Cel mai recent răspuns: gbar , utilizator 03:20, 15 Noiembrie 2025
Concluziile se pot depune oricând atât pe fondul cauzei cât și în timpul procesului sub diverse denumiri note de ședință,concluzii scrise ,note scrise etc.
Chiar daca pronunțarea s-a amânat cu 2 săptămâni?
Deci , oricând, până la pronunțare.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Concluziile se pot depune oricând atât pe fondul cauzei cât și în timpul procesului sub diverse denumiri note de ședință,concluzii scrise ,note scrise etc.

Puteti depune concluzii scrise.
Nu contează motivul pt care s-a amânat pronunțarea.

București 2025
Puteți depune, cum a spus colegul, oricând concluzii scrise. Și dacă instanța spune, și dacă nu spune, și între termene, și după termene...
Va multumesc foarte mult , stimati avocati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare pronuntare paul99 paul99 Va rog puteti sa imi spune-ti din ce motive sa poate amana pronuntarea intrun proces penal? si daca este posibil pana la termenul afisat sa mai administrez ... (vezi toată discuția)
Note scrise timpuriu timpuriu Intr-un proces civil o etapa este espunerea orala a partilor in sedinta public eu sunt parte inr -un proces in instanta de apel , nu am studii juridice si ... (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare divort getastroe getastroe Buna ziua, Sunt in proces de divort,si s-a amanat pentru a doua oara pronuntarea. Care este motivul acestei amanari? In aceasta perioada ,pana la pronuntare ... (vezi toată discuția)