avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Am o problema. Îmi expira buletinul, sunt in proces ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Am o problema. Îmi expira buletinul, sunt in proces de divorț!

Am o problema. Îmi expira buletinul, sunt in proces de divorț! Nu pot sa l reînnoiesc deoarece mi se solicită sentința de divorț definitiva sau certificatul de căsătorie ceea ce nu l am e la judecătorie. Cum mă sfătuiți să fac?
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 10:00, 17 Noiembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fie faceti carte de identitate provizorie, fie solicitati certificatul de casatorie de la instanta
Depuneți cererea de eliberare a cărții de identitate fără certificat de căsătorie; SPCLEP-ul are obligația solicitării unui extras de uz oficial de pe actul de căsătorie în vederea emiterii actului de identitate.
Ulterior, după pronunțarea divorțului , dacă vă schimbați numele de familie veți depune o nouă cerere de emitere a cărții de identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin expirat, probleme la reinnoire Corina_1975 Corina_1975 Buna seara, Am constatat ca mi-a expirat buletinul. Problema mea este ca sunt in proces de divort ( faza apel) si nu-mi pot schimba buletinul cu numele ... (vezi toată discuția)
Preschimbare ci termen expirare barbat fiind, in proces de divort, ... Adriana Janette Adriana Janette Preschimbare CI termen expirare Barbat fiind, in proces de divort, trebuie sa schimb cartea de identitate pentru expirarea termenului valabilitatii. Pentru ... (vezi toată discuția)
Nu imi pot reinnoi cartea de identitate PP9728BA PP9728BA Buna ziua! Am o fetita de 10 luni , fetita sta cu mama ei si cu parintii mamei ei. Suntem despartiti. Mie imi expira buletinul in luna Octombrie dar trebuie sa ... (vezi toată discuția)