Am constatat ca mi-a expirat buletinul.
Problema mea este ca sunt in proces de divort ( faza apel) si nu-mi pot schimba buletinul cu numele dinaintea casatoriei pentru ca nu am hotararea de divort definitiva si irevocabila.
Nu pot sa-l schimb nici pe numele dobandit dupa casatorie pentru ca nu mai am certificatul de casatorie .
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Ce se intampla daca am buletinul expirat?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu puteti sta cu buletinul expirat ca aveti nevoie de el pt infatisarile de la proces , daca mai sunt.
Aveti doua variante, ori faceti cerere la instanta sa va dea certificatul pt a va schimba buletinul, fie faceti carte de identitate provizorie, ambele pe numele actual, desigur. Abia dupa ce veti legaliza hotararea de divort, veti putea avea in buletin numele anterior casatoriei.
Depuneți cerere pentru eliberarea actului de identitate, explicați situația, iar cei de la evidența persoanei, pentru că aveți actul de identitate expirat, vor solicita de la locul încheierii căsătoriei un extras de pe act . Încă sunteți căsătorită , deci pot face acest lucru . Veți avea în cartea de identitate numele de dupăcăsătorie, astfel că atunci când hotararea de divorț va fi definitivă va trebui să depuneți o nouă cerere ,
Mai puteți solicita o carte de identitate provizorie, cu motiv lipsă certificat căsătorie, urmând ca după obținerea hotărârii de divorț să solicitați o nouă carte de identitate .