avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Este legal ca un fotograf sa incheie un contract ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Este legal ca un fotograf sa incheie un contract ...

Buna ziua ! Este legal ca un fotograf sa incheie un contract pt poze de sf de cls 12 cu semnaturile unor elevi,care chuar daca sunt majori sunt sub ingrijirea parintilor ?
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 07:45, 18 Noiembrie 2025
In principiu, este legal. Depinde ce clauze contine contractul.
In contract scrie ca plata se va efectua prin transfer bancar in baza unei facturi proforme emise de prestator.In schimb banii ii cere reprezentantul clasei fara a exista aceasta factura proforma,care ulterior primiri banilor trebuie sa fie fiscala.Deci fiind 30 elevi ×200(doar avansul) sunt 6000 lei doar la 1 clasa.Clase de a 12 sunt 5.Fotograful a prins contractul pe toate cls de a 12,deci se duce la o suma de aproape 75000,bani pe care cu sigurnta nu i va declara pe toti.Parintii ,din pacate si din cate observ eu,nu prea au habar de aceste amanunte.
Eu am cerut o factura proforma in baza careia sa dau banii pt copil.Este corect ?
Trebuie sa verifricati clauzele contractuale in privinta obligatiei de plata a avansului, tipul concret al prestatiei, modalitatile si teremenele de realizare si calitatea prestatiei/produselor finite, modului de garantare a efectuarii prestatiei sau de restituire a avansului in cazul in care prestatia nu este efectuata intocmai, la timp si de calitatea dorita, precum si modalitatile si termenele de plata a valorii integrale a contractului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu este legal doar in principiu, este legal sub toate aspectele deoarece sunt majori!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu firma de turism iulia13 iulia13 Va rog sa ma indrumati asupra unui contract cu o agentie de turism si anume: ce trebuie sa urmaresc in acest contract? Durata sejurului, servicii, mod de ... (vezi toată discuția)
Sume necuvenite danidaniela3 danidaniela3 Buna ziua tuturor! Am rugamintea sa me indrumati in urmatoarea problema:In baza unui contract de vanzare cumparare si a unei facturi proforme s-a achitat o ... (vezi toată discuția)
Factura proforma eugen2002 eugen2002 buna ziua, ma poate lamuri si pe mine cineva in legatura cu emiterea,continutul,inregistrarea respectiv plata unei facturi proforme?exista conditii speciale ... (vezi toată discuția)