avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul bunicilor de a-și vedea nepoții
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul bunicilor de a-și vedea nepoții

Bună ziua. Va rog frumos sa îmi spuneti daca , fara o justificare, ginerele meu, refuza și ma impedica sa întru în legătură cu nepoțelul de 3 ani, pentru a l vedea sau auzi la telefon, daca are vreun drept legal .in acest sens. . Repet, nu exista motiv. Doar ambitie personala.. Situația a devenit cronica. Fata mea nu obiecteaza cu nimic. Multumesc frumos. Sanatate!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:26, 17 Noiembrie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs aveți dreptul, cf legii, la legături personale (program de vizitare) cu nepotul. Puteți formula o acțiune în instanță pentru stabilirea unui program de legături personale bunic-nepot.
Cereți în instanță, dar nu lăsați să treacă prea mult timp, nu curge în avantajul dv.
Ordonanta prezidențială? Sau acțiune civila obișnuită. Multumesc frumos.

Adrian ALBU a scris:

Dvs aveți dreptul, cf legii, la legături personale (program de vizitare) cu nepotul. Puteți formula o acțiune în instanță pentru stabilirea unui program de legături personale bunic-nepot.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde care este urgența.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acțiune obișnuită, iar dacă dovediți vreo urgență puteți formula și o ordonanță președințială.

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala program vizitare minor lylo lylo X introduce actiune de divort, incredintarea minorului catre Y, program vizitare minor si pensie de intretinere. Pana la solutionarea dosarului de divort, X ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala abby abby Este competenta instanta de judecata sa se pronunte asupra unei cereri dee ordonata presedintiala cand sotii sunt despartiti in fapt, nu s-a initiat actiunea ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil potyi59 potyi59 Daca in septembrie 2011 este termenul de divort,pot cere o ordonanta prezidentiala pentu a putea sa-mi vizitez fetita si sa-mi petrec weekendul cu ea.Momentan ... (vezi toată discuția)