Buna ziua, am o intrebare :parintii mei locuiesc la casa si au teren in folosinta pe acte dar langa terenul lor mai este o bucata de teren de 150mp pe care il folosesc de cand stau acolo de mai bine de 25 ani cum am putea face sa il obtina pe acte ,acel teren nu a fost a nimanui probabil apartine primariei. Multumesc.
Un teren poate fi obținut fie prin cumpărare directă de la proprietar (persoană fizică, juridică sau primărie), fie prin concesionare urmată ulterior de cumpărare, dacă autoritatea permite acest lucru. O altă modalitate este uzucapiunea, atunci când terenul este folosit continuu, public și pașnic o perioadă foarte lungă, însă aceasta este posibilă doar dacă terenul se află în domeniul privat al primăriei și nu în domeniul public. În practică, procedura începe întotdeauna prin a verifica situația juridică a terenului la primărie și la OCPI, pentru a vedea cui aparține și ce regim are, iar în funcție de asta se poate alege modalitatea legală prin care poate fi dobândit. Recomand ca înainte de orice demers, să discutați cu un avocat